ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Αρναούτογλου: Τσουχτερό κρύο και χιόνια στην Πάρνηθα το Σαββατοκύριακο

Καιρός - Αρναούτογλου: Τσουχτερό κρύο και χιόνια στην Πάρνηθα το Σαββατοκύριακο

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες από τον Σάκη Αρναούτογλου

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αλλά και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Μάλιστα ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ αναφέρει ότι ίσως να χιονίσει και στην Πάρνηθα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, το Σάββατο οι βοριάδες θα ενισχυθούν με τα φαινόμενα να επηρεάζουν κυρίως τη βορειοανατοιλική και νοτιοανατολκή Ελλάδα. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στη δυτική Μακεδονία και κυρίως σε ορεινές περιοχές με ύψος πάνω από τα 1000 μέτρα.

Ο καιρός θα εμφανίσει σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα του Σαββάτου και μετά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Σάκη Αρναούτογλου τα ξημερώματα της Κυριακής δεν αποκλείεται να χιονίσει για πολύ λίγο στην Πάρνηθα. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι άστατος κυρίως στις ανατολικές περιοχές της χώρας.

Ο καιρός αύριο Πέμπτη θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια ενώ αναμένεται να σημειωθούν και κάποια μεμονωμένα καιρικά φαινόμενα. Από το πρωί θα σημειωθούν βροχές στα νοτιοανατολικά της χώρας και συγκεκριμένα σε βόρεια Εύβοια και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει λιακάδα και από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν συννεφιές με λίγες βροχές στα νοτιοανατολικά της Πελοποννήσου και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς στα κεντρικά, στους 14 με 19 στα βόρεια, στους 23 στα νότια, στους 22 βαθμούς στα δυτικά και στους 18 βαθμούς στα ανατολικά.

Στην Αττική, θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια από το πρωί και από το μεσημέρι και μετά ίσως έχουμε μια μικρή πιθανότητα για βροχές στα βόρεια της Αττικής. Η θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, ήλιος από το πρωί και μέσα στην ημέρα λίγες συννεφιές. Η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς.

Την Παρασκευή, συννεφιές θα έχουμε στα βόρεια με κατεύθυνση προς τα ανατολικά. Ωστόσο, από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε άστατο καιρό στο Ιόνιο και την Ήπειρο και τη νύχτα νέες περισσότερες βροχές στα ΒΔ και Δυτικά τμήματα της χώρας.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες από τον Σάκη Αρναούτογολου:

Διαβάστε επίσης:

Εξαπάτηση πολίτη στα Ιωάννινα: Άρπαξαν 17.000 ευρώ με τη μέθοδο της απασχόλησης

Ληστής κρύφτηκε στα τούνελ του Μετρό - Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του

Χαλκίδα: Νέα πορεία για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά - Καπνογόνα και συνθήματα