ΚΑΙΡΟΣ

Καλλιάνος: Βροχερός καιρός από την Κυριακή και στην Αττική - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Καλλιάνος: Βροχερός καιρός από την Κυριακή και στην Αττική - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε περιοχές της χώρας από την Κυριακή με το σκηνικό του καιρού να αλλάζει πρόσκαιρα

Αλλαγή του καιρικού σκηνικού αναμένεται από το βράδυ του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου αρχικά με εξασθενημένες βροχές μέτριας έντασης στη Θεσσαλία και τοπικά στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Στις υπόλοιπες νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι καλύτερος αλλά από αργά το βράδυ θα ξεκινήσει να βρέχει.

Ο υδράργυρος θα αγγίξει μέχρι τους 22 βαθμούς στη χώρα, με τη θερμοκρασία να είναι πολύ πιο υψηλή σε σχέση με τη μέση τιμή για την εποχή.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες ενώ από το βράδυ αναμένονται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στου 15-22 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες έως 6 μποφόρ στον Αργοσαρωνικό.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται από το απόγευμα και μετά να εκδηλωθούν βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 10-18 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ενώ αργότερα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 5-6 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Τη Δευτέρα αναμένεται ένα νότιο κύμα με βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης ενώ ο καιρός θα είναι άστατος, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Ο υδράργυρος στη βόρεια Ελλάδα θα πέσει αρκετά ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες στα πελάγη

Την Τρίτη ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί ενώ στα δυτικότερα τμήματα αναμένονται τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 14 βαθμούς στα βόρεια έως 20 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού - Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην ανατολική και νότια χώρα από αργά το απόγευμα της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Από αργά το απόγευμα της Κυριακής (03-12-2023) έως και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (04-12-2023) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (περιοχή Λήμνου – Σαμοθράκης).

Β. Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (04-12-2023) μέχρι αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά τόπους την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.