ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός- Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται τσουχτερό κρύο με βροχές, χιόνια και δυνατούς ανέμους

Καιρός- Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται τσουχτερό κρύο με βροχές, χιόνια και δυνατούς ανέμους
Φωτογραφία Αρχείου

Χειμωνιάτικος καιρός τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, καθώς βροχές έρχονται από το βράδυ της Πέμπτης, που θα επηρεάσουν αρχικά τα βόρεια και τα βορειοδυτικά, ενώ μέχρι το βράδυ οι βροχές και οι καταιγίδες σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου θα έχουν επεκταθεί στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.

Στα πολύ ορεινά και προς το βράδυ ακόμα και σε περιοχές με 700 μέτρα υψόμετρο θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις.

Σε ό,τι αφορά τους ανέμους, οι βοριάδες θα είναι ενισχυμένοι στα βόρεια τμήματα της χώρας, ενώ στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα φτάσουν ακόμη και τα 8 με 9 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νοτιάδες στα 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή, μέσα στην ημέρα θα φτάσει τους 4 με 11 βαθμούς στα βόρεια και τους 19 στα κεντρικά και νότια λόγω των νοτιάδων. Από τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο η θερμοκρασία θα αρχίσει σταδιακά να πέφτει παντού και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα επικρατήσει τσουχτερό κρύο.

Το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και κυρίως τα ορεινά της βόρειας και βορειοανατολικής χώρας.

Το Σάββατο οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, που όμως προς το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι θυελλώδεις και θα ρίξουν αισθητά το θερμόμετρο. Την Κυριακή ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, από άποψη φαινομένων, ωστόσο οι βοριάδες θα παραμείνουν ενισχυμένοι.

Για την Αττική, την Παρασκευή αναμένονται διάσπαρτες μπόρες από το μεσημέρι προς το απόγευμα, που θα ενταθούν τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βόρειοι από το απόγευμα και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 14 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Για την Κεντρική Μακεδονία μέσα στην ημέρα αναμένεται να εκδηλωθούν μπόρες, βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά πάνω από τα 1000 μέτρα και το βράδυ μέχρι και τα 700 με 800 μέτρα. Ενισχυμένοι θα είναι οι βοριάδες στα 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 12 τις πρωινές ώρες με 9 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι.