ΚΑΙΡΟΣ

Σάκης Αρναούτογλου: Συνεχίζονται τα φαινόμενα και το επόμενο 24ωρο - Ο καιρός τα Χριστούγεννα

Σάκης Αρναούτογλου: Συνεχίζονται τα φαινόμενα και το επόμενο 24ωρο - Ο καιρός τα Χριστούγεννα

Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου - Πώς θα συνεχιστούν τα φαινόμενα το επόμενο 24ωρο. Τα Χριστούγεννα θα θυμίζουν καλοκαίρι

Πρόσκαιρη επιδείνωση παρουσίασε ο καιρός σήμερα με την ΕΜΥ να δημοσιεύει Έκτακτο Δελτίο για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις από σήμερα μέχρι και αύριο Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, ο άστατος καιρός θα μεταφερθεί ανατολικότερα επηρεάζοντας κατά βάση τα κεντρικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, από τις βραδινές ώρες προς το ξημέρωμα της Πέμπτης.

Το πρωί βροχές θα περιοριστούν στα ανατολικά και στα νότια, και θα είναι πιο έντονες στα νοτιοανατολικά. Τις απογευματινές ώρες θα παραμείνουν κάποιες βροχές στο ανατολικό Αιγαίο, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα είναι ιδιαίτερα ισχυροί στα Δωδεκάνησα, όπου δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα δεν θα έχουμε ανέμους πάνω από 4 με 5 -τοπικά 6 και 7- μποφόρ.

Τη νύχτα και νωρίς το πρωί της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου θα έχουμε παγετό με θερμοκρασίες υπό το μηδέν σε αρκετές ορεινές περιοχές, ενώ στους 7 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει στα πεδινά. Η θερμοκρασία μέσα στην ημέρα θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα εκδηλωθούν βροχές κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών, οι οποίες θα εξασθενήσουν τις πρωινές ώρες αποκτώντας και πιο τοπικό χαρακτήρα. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα ανοίξει αρκετά και θα επικρατήσουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 9 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία θα έχουμε συννεφιές το βράδυ της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης, οι οποίες θα γίνουν πιο αραιές τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 6 με 11 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή μπόρες μικρής διάρκειας ίσως εκδηλωθούν στα δυτικά, στα ανατολικά και σε περιοχές της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα η μέρα θα κυλήσει με αρκετή ηλιοφάνεια.

Ο καιρός τα Χριστούγεννα

Με ηλιοφάνεια αναμένεται να περάσουμε τα Χριστούγεννα με τις θερμοκρασίες να είναι αρκετά καλές και να φτάνουν μέχρι τους 16 και 17 βαθμούς στις πεδινές περιοχές.