ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία Emil: Δείτε σε χάρτες ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» – «Καμπανάκι» και στην Αττική

Κακοκαιρία Emil: Δείτε σε χάρτες ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» – «Καμπανάκι» και στην Αττική
EUROKINISSI.

Προ των πυλών βρίσκεται η κακοκαιρία Emil. Οι χάρτες του meteo.gr για την εξέλιξη των ακραίων φαινομένων.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι (29/02) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με τον Διευθυντή της, Θοδωρή Κολυδά, να προειδοποιεί για πρόσκαιρη επιδείνωση από απόψε έως και το πρωί του Σαββάτου (02/03).

Σε χάρτες που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, meteo.gr, παρουσιάζεται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού, ο άνεμος και ο υετός που αναμένονται το πρωί και το βράδυ της προσεχούς Παρασκευής (01/03).

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας

Προειδοποίηση Τσατραφύλλια – Πού υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες

Ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, στάθηκε στον κίνδυνο που υπάρχει για καταγραφή ξαφνικών πλημμυρών σε συγκεκριμένες περιοχές της ελληνικής επικράτειας, τις οποίες μάλιστα παρουσίασε σε σημερινή δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα. Ακόμη, σημείωσε ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να «χτυπήσουν» και το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Καλημέρα! Ισχυρές καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία “EMIL” το επόμενο 48άωρο. Συγκεκριμένα, μεγάλη προσοχή για αιφνίδιες πλημμύρες πρέπει να επιδείξουν οι εξής περιοχές:

Σήμερα από τις 19:00 μέχρι το πρωί της Παρασκευής 01/03: Επτάνησα, Θεσπρωτία, Ηλεία, Αχαΐα, Τρίκαλα ,Καρδίτσα, Μακεδονία (Πιερία, Ημαθία, Πέλλα και δυτικότερα), Ευρυτανία, Αιτωλοακαρνανία.

Παρασκευή μεσημέρι μέχρι πρωί Σαββάτου 02/03: Λάρισα, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κορινθία, Κυκλάδες.

Στην Αττική θα υπάρξει ένα σύντομο πέρασμα ισχυρής νεροποντής μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, το οποίο λόγω των ιδιαιτεροτήτων της πόλης θέλει προσοχή.

ΥΓ. 1: Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης. Επίσης, θυελλώδεις θα πνέουν οι νοτιάδες την Πέμπτη στο Ιόνιο, και την Παρασκευή στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

ΥΓ. 2: Δεδομένου ότι η ονοματοδοσία των κακοκαιριών έχει σκοπό την καλύτερη ενημέρωση του κοινού και όχι τη σύγχυση, πρέπει να επανεξεταστούν τα κριτήρια βάσει των οποίων αλλάζουν όνομα οι κακοκαιρίες».

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Σήμερα, Πέμπτη 29/02

Από τις βραδινές ώρες θα επηρεαστούν με βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

Αύριο, Παρασκευή 01/03

α. Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

β. Από το μεσημέρι θα επηρεαστεί η Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά, η ανατολική και η νότια Πελοπόννησος, ενώ το απόγευμα η κεντρική Μακεδονία, οι Σποράδες, η Εύβοια, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και οι Κυκλάδες.

γ. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική Μακεδονία και τις Κυκλάδες , ενώ βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Το Σάββατο 02/03

Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχισθούν έως και το πρωί στη κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία εξασθένηση. Η επικαιροποίηση του Εκτάκτου θα γίνεται καθημερινά ανά δωδεκάωρο και θα αποτελεί συνέχεια του παρόντος Εκτάκτου Δελτίου.

Νέα διαταραχή θα μας επηρεάσει από το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας και κυρίως την Τρίτη.

Σχετικές ειδήσεις