ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία: Αφήνει πίσω λάσπες και απελπισία, πότε έρχεται κρύο - LIVE η πορεία της

Κακοκαιρία: Αφήνει πίσω λάσπες και απελπισία, πότε έρχεται κρύο - LIVE η πορεία της
Φωτ.: Eurokinissi

Η βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα στην Πιερία, στα Τρίκαλα, στην Πάτρα και σε άλλες περιοχές 

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός με διαστήματα βελτίωσης, ωστόσο η κακοκαιρία έχει αφήσει πίσω της για ακόμη μια φορά σοβαρά προβλήματα.

Η νεροποντή προκάλεσε προβλήματα στην Πιερία και ειδικότερα στον δήμο Δίου - Ολύμπου, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και σπίτια πλημμύρισαν. Μάλιστα, περίπου στις 22:00, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέφερε σε ασφαλές σημείο μία ηλικιωμένη γυναίκα, καθώς το σπίτι της στην Κονταριώτισσα είχε πλημμυρίσει.

Λίγο αργότερα, άλλο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μετέφερε σε ασφαλές σημείο τρεις γυναίκες που επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο στην περιοχή Βροντού, καθώς η στάθμη του νερού ανέβαινε και το όχημα δεν μπορούσε να κινηθεί.

Ολιγόωρη διακοπή ηλεκτροδότησης σημειώθηκε σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας.

Χαλαζόπτωση «σάρωσε» την πόλη των Τρικάλων.

Προβλήματα προκάλεσε στην ε.ο Τρικάλων – Ιωαννίνων, η έντονη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή. Σύμφωνα με το kalabakacity.gr, χώματα από τις εργασίες του Ε65 και νερά βγήκαν στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να γίνεται με δυσκολία και αυξημένο κίνδυνο για τους οδηγούς. Άμεσα ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης από τον Δήμο Μετεώρων.

Δυνατές μπόρες μέχρι το ξημέρωμα δημιούργησαν προβλήματα στην Πάτρα.

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη η κακοκαιρία μετακινείται, ενώ για τις επόμενες μέρες είπε πως την Παρασκευή και το Σάββατο θα είναι μέρες που το κρύο θα γίνει αντιληπτό ειδικά στις βόρειες και ανατολικές περιοχές.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τέλος, σήμερα προβλέπονται στα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει άστατος καιρός με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια και δυτικά τους 14 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Παρακολουθήστε την πορεία της κακοκαιρίας:

Σχετικές ειδήσεις