ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Μαρουσάκης: Σε εξέλιξη ένα έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης - Πότε αποχωρεί το φαινόμενο

Καιρός - Μαρουσάκης: Σε εξέλιξη ένα έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης - Πότε αποχωρεί το φαινόμενο
Αφρικανική σκόνη στην Αθήνα
EUROKINISSI

Σε εξέλιξη ένα έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης με το φαινόμενο να υποχωρεί από το απόγευμα και να επιστρέφει ξανά την Κυριακή

Σε εξέλιξη ένα έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης. Ιδιαίτερα αυτό γίνεται αισθητό προς τα πιο νότια τμήματα της χώρας μας, προς την περιοχή της Κρήτης. Ωστόσο, σήμερα από το απόγευμα και στη συνέχεια, περιμένουμε μία σταδιακή υποχώρηση αυτού του έντονου φαινομένου αφρικανικής σκόνης, σύμφωνα με πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στα Χανιά η θερμοκρασία χθες άγγιξε τους 33 βαθμούς Κελσίου αν και η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά αποπνικτική λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης.

Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σε αρκετές περιοχές καθώς το χαμηλό βαρομετρικό που έρχεται θα φέρει βορειοδυτικούς ανέμους, που θα μετατοπίσουν το φαινόμενο προς τα ανατολικά, την Τουρκία και την Κύπρο.

Από το απόγευμα το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης υποχωρεί ωστόσο όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος θα επιστρέψει από Κυριακή και Δευτέρα με μικρότερη ένταση.

Ο καιρός σήμερα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου, κάποιες πρόσκαιρες λασποβροχές θα σημειωθούν στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Από το απόγευμα οι άνεμοι θα γυρίσουν βορειοδυτικοί, η θερμοκρασία ωστόσο θα παραμείνει υψηλά για την εποχή από 24 με 26 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχουμε αφρικανική σκόνη με συννεφιές και πρόσκαιρες λασποβροχές ενώ ο καιρός θα ανοίξει το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει επίσης αφρικανική σκόνη με 24 βαθμούς Κελσίου

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία είναι κατά 4 βαθμούς υψηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.