Καιρός: Η «ψυχρή λίμνη» φέρνει καταιγίδες το Σαββατοκύριακο - Μετεωρολόγοι εξηγούν το φαινόμενο

Πως θα μας επηρεάσει η «ψυχρή λίμνη»
Καιρός: Η «ψυχρή λίμνη» φέρνει καταιγίδες το Σαββατοκύριακο - Μετεωρολόγοι εξηγούν το φαινόμενο
1'

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και πλησιάζει η «ανοιξιάτικη αστάθεια» που θα αποτελείται από καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη:

«Ενισχυμένοι δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι σήμερα που θα απομακρύνουν την αφρικανική σκόνη και θα μειώσουν και την υγρασία κάνοντας πιο υποφερτή τη ζέστη.

Κατά τα λοιπά η αστάθεια θα είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών ιδιαίτερα για τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας με τους βοριάδες να επικρατούν στο Αιγαίο».

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς ανέφερε ότι το Σαββατοκύριακο θα επηρεάσει τη χώρα μας το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης».

Πώς εξηγεί το φαινόμενο

«Ο καιρός αυτός οφείλεται σε ένα αποκομμένο χαμηλό που συνοδεύεται από μια ψυχρή μάζα στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Οι αέριες μάζες του χαμηλού θα έρθουν σε αντίθεση με τις θερμότερες και υγρότερες στα κατώτερα στρώματα.

Η αντίθεση αυτή αλλά και η δυναμική του χαμηλού θα προκαλέσουν σύννεφα κατακόρυφης ανάπτυξης (Cu, CB) και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά», εξήγησε μέσα από το blog του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή