ΚΑΙΡΟΣ

Δεκαπενταύγουστος: Έρχεται τριήμερο κακοκαιρίας - Πού και πότε θα βρέξει

Δεκαπενταύγουστος: Έρχεται τριήμερο κακοκαιρίας - Πού και πότε θα βρέξει

Μετά τηνραγδαία επιδείνωση του καιρούπου έχει προβλέψει για σήμερα Παρασκευή (12/08) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα έχει... γυρίσματα από το βράδυ του Σαββάτου.

Μετά τις τοπικά ισχυρές καταιγίδες οι οποίες πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους, που θα εκδηλωθούν σήμερα στην κεντρική και βαθμιαία την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο, τα 7 μποφόρ που θα πνέουν στις θάλασσες και την πτώση της θερμοκρασίας, ο καιρός αναμένεται να γίνει πιο... αυγουστιάτικος, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ.

Αναλυτικότερα, αύριο Σάββατο (13/08) στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, κυρίως τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι όποιες στα ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη θα είναι παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες οι όποιες στην κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές τις απογευματινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Κυριακή (14/08) θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά με πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς βροχές στα βόρεια. Στη βόρεια Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν τις μεσημβρινές και
απογευματινές ώρες διάσπαρτες καταιγίδες στα ορεινά, με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε περαιτέρω μικρή πτώση στα ανατολικά.

Την Δευτέρα, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στη βόρεια Κρήτη.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Σχετικές ειδήσεις