ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από Δευτέρα - Πού θα χιονίσει

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από Δευτέρα - Πού θα χιονίσει

Ειδήσεις/καιρός: Πάνα από την Ελλάδα θα παραμείνει για τουλάχιστον 3 ημέρες ακόμα το βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα «Αριάδνη».

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Δημήτρη Ζιακόπουλο, η πολικής προελεύσεως ψυχρή αέρια μάζα που επηρεάζει τη χώρα θα μείνει στροβιλιζόμενη πάνω από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων ως τα μέσα της νέας εβδομάδας.

Αυτό σημαίνει ότι ο χιονιάς δεν έχει πει την τελευταία του λέξη για καμιά περιοχή της χώρας, εξαιρουμένων των νότιων πεδινών περιοχών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ:

KAIROS1

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή 8 Ιανουαρίου:

Την Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες σε όλη τη χώρα.

Από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και το μεσημέρι αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις στην Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, τα ορεινά και ημιορεινά της Πελοποννήσου καθώς και τα ορεινά του Αιγαίου και το νότιου Ιονίου. Τοπικές βροχές ή χιονόνερο αναμένονται στα πεδινά των προαναφερθεισών νησιωτικών περιοχών. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στο Αιγαίο, ενώ προς το βράδυ αναμένονται εκ νέου χιονοπτώσεις στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία. Ολικός παγετός θα σημειωθεί στη Θράκη, τη Μακεδονία, τη βόρεια Ήπειρο, τη Θεσσαλία, και την κεντρική και ανατολική Στερεά, στα ορεινά και ημιορεινά της νότιας Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, και της Πελοποννήσου, καθώς και στα ορεινά των νησιωτικών περιοχών. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη Θράκη θα κυμανθεί από -7 έως -2 βαθμούς, στη Μακεδονία από -14 έως -2, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από -8 έως 2, στη Θεσσαλία και την υπόλοιπη Στερεά από -8 έως 1, στην Πελοπόννησο από -5 έως 6, στα νησιά του Ιονίου από -3 έως 4, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από -2 έως 3, και στα νησιά του υπόλοιπου Αιγαίου από 0 έως 7.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα πεδινά, έως και το μεσημέρι. Ολικός παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά και ημιορεινά του νομού, καθώς και στις βόρειες πεδινές περιοχές. Στις υπόλοιπες πεδινές περιοχές η θερμοκρασία αναμένεται να είναι οριακά πάνω από το μηδέν κατά τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από -3 έως 0 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Ολικός παγετός θα επικρατήσει στο σύνολο του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -8 έως -5 βαθμούς.

Σχετικές ειδήσεις