ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Αγίου Πνεύματος – Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Σε αυτές τις περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες

Καιρός Αγίου Πνεύματος – Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Σε αυτές τις περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες

Καιρός Αγίου Πνεύματος – Με τι καιρό θα επιστρέψουν οι εκδρομείς του τριημέρου – Πού θα σημειωθούν καταιγίδες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία – Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

Βροχερός ο καιρός σήμερα, Δευτέρα (28/05/2018) Αγίου Πνεύματος σε πολλές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) η επιστροφή των εκδρομέων αναμένεται να γίνει υπό βροχή.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο στα ανατολικά και βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα γύρω ορεινά, το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στην κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Σταδιακά από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος ο καιρός, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, κυρίως στη δυτική Μακεδονία, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στην Ήπειρο και στα ορεινά των υπόλοιπων ηπειρωτικών περιοχών. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά, καθώς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια τμήματα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα βόρεια βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ και στα νότια βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τρίτη (29/05) στα ηπειρωτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός γενικά αίθριος και στην Κρήτη λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

Έκτακτα μέτρα βρίσκονται σε ισχύ από την τροχαία, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των εκδρομέων, κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

- Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

- Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

- Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

- Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

-Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

-Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική κίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)

-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας , σε περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

- Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

- Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης.

Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της Χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Εικόνες σοκ από το τροχαίο στα Τρίκαλα: Σκοτώθηκε μωρό 13 μηνών μπροστά στους γονείς του

Προσοχή: Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν σας τσιμπήσει τσούχτρα

Σχετικές ειδήσεις