ΚΑΙΡΟΣ

Κεραυνοί, αστραπές και καταιγίδες σάρωσαν την Αττική - Στο «μάτι» της κακοκαιρίας η Αθήνα

Κεραυνοί, αστραπές και καταιγίδες σάρωσαν την Αττική - Στο «μάτι» της κακοκαιρίας η Αθήνα

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αθήνα το απόγευμα της Κυριακής, όπου σημειώθηκε από τα βόρεια έως και τα νότια έντονη βροχόπτωση - «Ποτάμια» οι δρόμοι, με δυσκολία οι μετακινήσεις - Εγκλωβίστηκαν οδηγοί σε Γλυφάδα και Μενίδι - Προβλήματα σε Καστοριά, Φθιώτιδα και Κορινθία

Η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει πως ο καιρός θα αλλάξει άρδην το Σαββατοκύριακο.

4502826

Το Σάββατο «πνίγηκαν» η Θεσσαλονίκη και ο Βόλος, ενώ σήμερα η κακοκαιρία μεταφέρθηκε στην Αττική. Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής άνοιξαν οι ουρανοί σε πολλές περιοχές της Αττικής, με πολλές κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας να μετατρέπονται σε «ποτάμια».

Κλειστή ήταν για μία ώρα η οδός Πειραιώς και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της λεωφόρου Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστέρνας, ενώ διακόπηκε και η κυκλοφορία στην Πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πέραμα.

Επιπλέον, η Πυροσβεστική δέχθηκε 30 κλήσεις, από όλη την Αττική, για αντλήσεις υδάτων. Σημειώνεται, ότι νωρίτερα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της Γλυφάδας, καθώς και στο Μενίδι, ακινητοποιήθηκαν, λόγω της βροχόπτωσης, ορισμένα οχήματα, χωρίς, όμως, να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την απομάκρυνση των επιβαινόντων.

4502828

Συγκλονιστική εικόνα από τον περιφερειακό του Φιλοπάππου

36794636 1789032241134118 2684884228251844608 n 1

Φωτογραφία από το Facebook του Meteo.gr

Και η Κόρινθος επλήγη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με την επιστροφή των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου να γίνεται υπό βροχή. Χαρακτηριστικό video από drone που κατέγραψε το μπουρίνι στα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου.

Τρίκαλα: Ζημιές στις καλλιέργειες

Έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται από νωρίς το μεσημέρι τόσο στη πόλη, όσο και σε όλο τον νομό Τρικάλων.

Κύριο χαρακτηριστικό τους, όπως καταγράφει το trikalavoice.gr οι ισχυρές καταιγίδες και η απότομη πτώση της θερμοκρασίας. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν από απόψε.

Ένα πρωτοφανές κύμα ισχυρών ανέμων, συνοδευόμενο από χαλάζι, σάρωσε τα χωριά στα ριζά του Κόζιακα.

Oπως κατέγραψε το trikalavoice.gr η καταστροφή που προκάλεσε σε καλλιέργειες ήταν ολική. Οι αγρότες βγήκαν στα χωράφια τους με την εξασθένιση των φαινομένων και διαπίστωσαν με πόνο ψυχής ότι οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς πήγαν χαμένοι. Ζητούν και αναμένουν την άμεση καταγραφή των ζημιών προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν τουλάχιστον στις υποχρεώσεις που τρέχουν.

Εντονα καιρικά φαινόμενα στη Φθιώτιδα

Έντονα καιρικά φαινόμενα σχεδόν σε όλη τη Φθιώτιδα, με την βροχόπτωση να είναι πιο έντονη κατά τόπους σε ορισμένες περιοχές δυτικά και βόρεια του νομού, όπως αναφέρει το lamiareport.gr.

Στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού στο ύψος της Καμηλόβρυσης χώματα και πέτρες έπεσαν μέσα στο δρόμο. Ευτυχώς παρά τα έντονα φαινόμενα δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά ατυχήματα ή ζημιές.

Το μπουρίνι πέρασε και από τις ακτές της Ανατολικής Φθιώτιδας και της Λοκρίδας, κάνοντας άνω κάτω τις παραλίες και τα καταστήματα που ήταν γεμάτα κόσμο.

Οι οδηγοί παρακαλούνται να μην επιχειρήσουν να διαβούν με το αυτοκίνητό τους από την περιοχή του Ξηριά στη Ροδίτσα καθώς τα νερά που κατεβάζει ο χείμαρρος από το Δομοκό είναι πάρα πολλά και έχει καταστεί απροσπέλαστος.

Όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία ο Ξηριάς στη Ροδίτσα έχει φουσκώσει και έχει κατεβάσει πολύ νερό.

36774245 10213028972059179 786876779296980992 n iefimerida

Στην Καστοριά υπερχείλισε χείμαρρος και πλημμύρισαν δύο χωριά και συγκεκριμένα οι κοινότητες Λεύκης και Κορομηλιάς. Στο σημείο έχουν σπεύσει 10 άντρες της Πυροσβεστικής με 5 οχήματα και πραγματοποιούν αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια.

Ανάλογη εικόνα επικρατεί στο χωριό Βαμβακού των Φαρσάλων, όπου επίσης έχουν σπεύσει και επιχειρούν 9 άντρες της Πυροσβεστικής με 3 οχήματα.