ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: «Κόλαση» με 40άρια και αφρικανική σκόνη πριν από τις... καταιγίδες!

Καιρός: «Κόλαση» με 40άρια και αφρικανική σκόνη πριν από τις... καταιγίδες!

Καιρός: Διήμερο... φωτιά με θερμοκρασίες μέχρι και 40 βαθμούς - Η Κυριακή η πιο ζεστή ημέρα – Αποπνικτικό «κοκτέιλ» με ζέστη και αφρικανική σκόνη – Από πότε δροσίζει με έντονα φαινόμενα - Για την αλλαγή του καιρού είχε προειδοποιήσει μιλώντας στο Newsbomb.gr και ο Τάσος Αρνιακός

«Καμίνι» περιμένει τους Αθηναίους, και όχι μόνο, τις επόμενες δύο ημέρες, αφού ο πρώτος καύσωνας θα μετατρέψει σε «καζάνι που βράζει» την Αττική, έστω και για λίγο.

Η ατμόσφαιρα θα είναι ιδιαίτερα αποπνικτική, κυρίως στο Λεκανοπέδιο, καθώς το θερμό σκηνικό θα συμπληρώσει μάλιστα και σκόνη από την Αφρική!

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο στο εσωτερικό της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και θα φθάσει κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε ορισμένες περιοχές δεν αποκλείεται να αγγίξει τους 40!

Παρ΄όλα αυτά ο καύσωνας που θα «σαρώσει» τη χώρα, όχι μόνο θα είναι παροδικός, αλλά από Τρίτη έρχονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μάλιστα δεν αποκλείεται να έχουν έντονο χαρακτήρα!

Δείτε στην γκάλερι χάρτες με τη θερμοκρασία για την Κυριακή ανά τρίωρο

Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Κυριακή

Την Κυριακή (22/07) στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 πρόσκαιρα στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Το απόγευμα στα ανατολικά νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι αρχικά βόρειοι, βορειοδυτικοί και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 και στην Κρήτη κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Καύσωνας και τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα (23/07) ο καιρός αναμένεται αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Έντονα φαινόμενα την Τρίτη

Την Τρίτη (24/07) στη νότια νησιωτική χώρα ο καιρός προβλέπεται σχεδόν αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα στα βόρεια πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα. Οι άνεμοι στα νότια από δυτικές 5 με 6 και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Αίθριος με τοπικές βροχές από Τετάρτη

Αναλυτική πρόγνωση για Τετάρτη 25-07-2018, Πέμπτη 26-07-2018 και Παρασκευή 27-07-2018

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Σε μικρή πτώση στα νότια την Τετάρτη.

Τάσος Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Υψηλές θερμοκρασίες και μετά βροχές και καταιγίδες

Για τον διήμερο αφρικανικό καύσωνα, όπως ανάφερε χαρακτηριστικά, αλλά και για την αλλαγή του καιρού από την Τρίτη είχε προειδοποιήσει και ο γνωστός μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr σημείωσε πως ένα νέο κύμα ζέστης από την Αφρική καταφτάνει την Κυριακή (22/07/2018) και τη Δευτέρα (23/07/2018) στη χώρα μας, με τη θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές να αγγίζει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε ΕΔΩ τι λέει στο Newsbomb.gr για τον καιρό των επόμενων ημερών ο Τάσος Αρνιακός