ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Κακοκαιρίας συνέχεια με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους έως και το Σάββατο

Καιρός: Κακοκαιρίας συνέχεια με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους έως και το Σάββατο

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σύμφωνα με το οποία ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν να πλήττουν αρκετές περιοχές της χώρας – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα - Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικότερα, οι περιοχές που θα επηρεαστούν τις επόμενες ημέρες είναι:

Σήμερα Τετάρτη, 1η Αυγούστου

  • Κατά διαστήματα, η κεντρική Μακεδονία, οι Σποράδες και πιθανόν μέχρι το μεσημέρι η βόρεια Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα πιθανόν η Θεσσαλία, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά.

Την Πέμπτη, 2 Αυγούστου

  • Κατά διαστήματα η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και πιθανόν η βόρεια Εύβοια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η δυτική και κεντρική Στερεά.

Την Παρασκευή, 3 Αυγούστου

  • Κατά διαστήματα η δυτική και κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Ήπειρος και πιθανόν το πρωί οι Σποράδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν η δυτική Στερεά και η Πελοπόννησος (κυρίως η δυτική)

Το Σάββατο, 4 Αυγούστου

  • Μέχρι το βράδυ κατά διαστήματα πιθανόν η δυτική και κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία, Ημαθία, Πέλλα), η Ήπειρος και η Θεσσαλία (κυρίως η δυτική και η βόρεια)

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Καταιγίδες τοπικά ισχυρές κατά διαστήματα αναμένονται σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ στην κεντρική Μακεδονία και τις Σποράδες και πιθανόν μέχρι το μεσημέρι στη βόρεια Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο και τις απογευματινές ώρες πιθανόν στη Θεσσαλία, την Ήπειρο καθώς και τη δυτική και κεντρική Στερεά.

Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν σημειώνει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με τοπικές νεφώσεις να αναπτύσσονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες να σημειώνονται κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου με την μέγιστη στα ανατολικά του νομού να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες να σημειώνονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 22 και 31 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά διαστήματα στην κεντρική Μακεδονία τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 31 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 33 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά πιθανόν τοπικά ισχυρές στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αρχικά στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κατά διαστήματα στις Σποράδες και πιθανόν στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Βελτίωση στα νότια και εξασθένηση στα βόρεια τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 33 και τοπικά στην Πελοπόννησο έως 35 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 24 έως 32 και στη νότια Κρήτη κατά τόπους 34 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του βόρειου Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές μέχρι το μεσημέρι και βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 24 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Πέμπτη, 2 Αυγούστου

Νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους ή καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπει για την Πέμπτη (2/7) η ΕΜΥ στην κεντρική Μακεδονία της Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με αποτέλεσμα να σημειωθούν όμβροι ή καταιγίδες οι οποίες στη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.