ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για τον καιρό τις επόμενες ώρες: Πώς θα γίνουν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για τον καιρό τις επόμενες ώρες: Πώς θα γίνουν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Καιρός: Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για ισχυρούς ανέμουςΤι καιρό θα κάνει την Κυριακή, 28ηΟκτωβρίου – Σε ποιες περιοχές οι παρελάσεις θα γίνουν υπό βροχή

Κάτω από το συννεφιασμένο ουρανό φαίνεται πως θα πραγματοποιηθούν τόσο η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, όσο και οι μαθητικές παρελάσεις στην υπόλοιπη χώρα. Μάλιστα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές, ενώ είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο.

Ωστόσο, την προσοχή των πολιτών για σήμερα, Σάββατο (27/10/2018) εφιστά η ΕΜΥ, η οποία με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για θυελλώδεις ανέμους.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα

Στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος. Το βράδυ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι, νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Ζάκυνθο, η οποία επλήγη από τον ισχυρό σεισμό, νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι νότιοι 4 με 5 και αργά τη νύχτα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και σταδιακά νότιοι, νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο 6 και αργά τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός και τοπικά αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι στα βόρεια νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Πού θα βρέξει την Κυριακή 28η Οκτωβρίου

Την Κυριακή, 28η Οκτωβρίου, στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις προβλέπονται κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Νότιοι, νοτιοανατολικοί άνεμοι 4 με 6, στο Ιόνιο 7 και βαθμιαία τοπικά έως 8 μποφόρ.

Στην Αττική αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Ζάκυνθο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοανατολικοί 6 και σταδιακά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές ασθενείς βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στο βόρειο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 6, στο Ιόνιο 7 και βαθμιαία τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στα νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα βόρεια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Ανατροπή - σοκ στην υπόθεση εξαφάνισης του επιχειρηματία Γραικού

Αποκάλυψη - «βόμβα» από επιστήμονες: Το ηφαίστειο της Σαντορίνης θα εκραγεί ξανά

Νέα δημοσκόπηση: Αλλάζει το πολιτικό τοπίο στη χώρα – Δείτε τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ