ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Σκόνη, ζέστη και βροχές μέχρι την Παρασκευή (24/5) - Με τι καιρό θα πάμε στην κάλπη (χάρτες)

Καιρός: Σκόνη, ζέστη και βροχές μέχρι την Παρασκευή (24/5) - Με τι καιρό θα πάμε στην κάλπη (χάρτες)
Αναλυτικλή πρόγνωση για όλη τη χώρα
Eurokinissi

Καιρός: Η πρόγνωση του καιρού έως και την Κυριακή των εκλογών 26 Μαΐου, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) - Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ 

Η αστάθεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις επόμενες ημέρες καθώς, οι σημαντικές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, καθώς και οι τοπικές βροχές ή καταιγίδες που αναμένονται κυρίως στα βόρεια τμήματα συνθέτουν τουλάχιστον έως και την Παρασκευή ένα δυναμικό κοκτέιλ που θα κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα Τετάρτη (22/5) αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές αναπτύσσονται στα κεντρικά και τα βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Σημειώνεται ότι στην ατμόσφαιρα θα υπάρχουν συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βορειανατολικά θα στραφούν σε νότιους έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αραιές νεφώσεις στην Αττική που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές γενικά ασθενείς. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια τις πρωινές ώρες δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 14 και 29 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις βαθμιαία κατά τόπους πιο πυκνές στα κεντρικά και νότια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα νότια θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 και στη Θεσσαλία τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, όπου από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ με τον καιρό έως και την Κυριακή των εκλογών, 26 Μαΐου:

Ο καιρός την Πέμπτη, 23 Μαΐου

Στην κεντρική και νότια χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Παρασκευή, 24 Μαΐου

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ο καιρός το Σάββατο, 25 Μαΐου

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Κυριακή, 26 Μαΐου

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Από το βράδυ στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα»: Κρυφή δημοσκόπηση της ΝΔ διέρρευσε από τον Αντώναρο - Δείτε τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ

Συναγερμός στις ελληνικές θάλασσες: Ψάρια - «δολοφόνοι» στο Αιγαίο (Pics)

Σχετικές ειδήσεις