ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός LIVE: O «Αντίνοος» ξεκίνησε την επέλασή του - Δείτε την πορεία του

Καιρός LIVE: O «Αντίνοος» ξεκίνησε την επέλασή του - Δείτε την πορεία του
NASA/NOAA/GSFC/EOSDIS Suomi-NPP VIIRS, NHC/JTWC

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες - Ο «Αντίνοος» θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας, «φέρνοντας» μαζί του ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Η νέα κακοκαιρία που θα έχει έντονα χαρακτηριστικά θα διατηρηθεί μέχρι την Τετάρτη (17/7).

Όπως φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί από το meteo.gr, ο «Αντίνοος» θα επηρεάσει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως ως προς της μέγιστες τιμές της.

Για σήμερα, Τρίτη (16/7) τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν των ηπειρωτικών της χώρας, θα είναι ισχυρά με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στην Πελοπόννησο.

Τέλος την Τετάρτη αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και στην Κρήτη, με βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Στην παρακάτω εικόνα παρουσιάζεται η κατανομή του ολικού υετού (βροχή/χαλάζι) που περιμένουμε έως και το μεσημέρι της Τετάρτης (17/7).

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται οι προβλεπόμενες βροχοπτώσεις:

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS