Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
Παρασκευή, 19 Απριλίου
17
2bf
Ταχ. Ανέμου
57%
Υγρασία
06:43
Ανατολή
20:04
Δύση
ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Αρναούτογλου: Zέστη, σκόνη και ισχυρός λίβας το Σάββατο - Αναλυτική πρόγνωση (vid)

Ελένη Κολιοφούτη Ελένη Κολιοφούτη

Καιρός: Ζέστη θα επικρατήσει μέχρι και την Τρίτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ Σάκη Αρναούτογλου ενώ ευνοείται και η μεταφορά της αφρικανικής σκόνης 

Ειδικότερα, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (18/9) θα έχουμε λιακάδα με λίγες αραιές συννεφιές και έντονη θολούρα στην ατμόσφαιρα. Ωστόσο τα σύννεφα κατά τόπους θα πυκνώνουν στα πιο δυτικά, βορειοδυτικά και βορειοανατολικά τμήματα και δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες ασθενείς βροχές με τη μορφή μπόρας.

Τα σύννεφα κατά τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν πρόσκαιρα στα κεντρικά και τα βόρεια και θα δώσουν κάποιες βροχές, σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου. Λίγο πιο έντονα αναμένονται να είναι τα φαινόμενα στην περιοχή της ορεινής ημιορεινής Ηπείρου και στα πιο δυτικά βορειοδυτικά ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας.

Προς το βράδυ, η όποια αστάθεια θα περιοριστεί στην Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν. Οι νυχτερινές ώρες θα κυλήσουν μόνο με ξαστεριά και τοπικές συννεφιές στην δυτική βορειοδυτική Ελλάδα.

Στην Αττική, υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί κάποια παροδική βροχή, μικρής διάρκειας, προς την Πάρνηθα και γενικότερα στους ορεινούς όγκους του λεκανοπεδίου. Στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη μπορεί να σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες, σύντομης διάρκειας, στις περισσότερες περιοχές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.255 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 39 νεκροί σε 24 ώρες, στους 352 οι διασωληνωμένοι

Καταγγελία μητέρας 19χρονης: Η κόρη μου υπέστη σοβαρές παρενέργειες από το εμβόλιο

Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις - «Μίλησαν» κινητά και η κάμερα στο σαλόνι