Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Η κακοκαιρία «EVA» έφτασε στη Ζάκυνθο

Newsbomb

Κακοκαιρία «EVA»: Τα έντονα φαινόμενα σφυροκοπούν τη Ζάκυνθο - Ισχυροί άνεμοι και βροχές από το μεσημέρι του Σαββάτου (05/11)

Η κακοκαιρία EVA έχει ήδη τρίξει τα δόντια της στο Ιόνιο, με την Κέρκυρα να είναι το πρώτο νησί που δέχθηκε το χτύπημα των έντονων φαινομένων.

Η Ζάκυνθος αυτή την ώρα βρίσκεται στο «μάτι» της κακοκαιρίας και έρχεται αντιμέτωπη με δυνατούς ανέμους και βροχόπτωση.

Σύμφωνα με το νεότερο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης από την ΕΜΥ το Ιόνιο θα πληγεί από τις καταιγίδες και τους ισχυρούς ανέμους.

Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή ενώ τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά αύριο Κύριακή (06/11) τόσο στο νησί όσο και σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια καθώς υπάρχει απαγόρευση απόπλου για για ανοικτού τύπου πλοία από και προς την Κέρκυρα εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Δείτε LIVE μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS, πώς κινείται κάθε στιγμή το βαρομετρικό κυκλώνοντας την Ελλάδα:

Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Σήμερα Σάββατο (05-11-2022) τα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που ήδη επηρεάζουν τα βορειοδυτικά (το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο) από το μεσημέρι και μετά θα επεκταθούν στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Από το βράδυ τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Θεσσαλονίκης) και κατά τη διάρκεια της νύχτας την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια.

Την Κυριακή (06-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

α) μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο,
β) μέχρι το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα (πλην της Θράκης),
γ) από τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, τη δυτική Κρήτη και τις
Σποράδες και
δ) από νωρίς το απόγευμα στην περιοχή Σάμου-Ικαρίας και στα
Δωδεκάνησα.

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη. Η Αττική θα επηρεαστεί κατά διαστήματα από αργά το βράδυ του Σαββάτου (05-11-2022) έως νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (06-11-2022).

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Eva: Αναβολή του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός ζητα ο Μαρουσάκης - «Κινδυνεύουν οι παίκτες»

Κακοκαιρία «EVA»: Συστάσεις της ΓΓΠΠ προς τους πολίτες

Κακοκαιρία «EVA»: Μέτωπο καταιγίδων 900 χλμ σκεπάζει την Ελλάδα