ΕΛΛΑΔΑ

Ποιον αποκάλεσε χοντροκέφαλο ο Μπουτάρης

Ποιον αποκάλεσε χοντροκέφαλο ο Μπουτάρης

Ένταση και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με τον Δήμαρχο να εξαπολύει βαριές ύβρεις κατά των εργαζομένων.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε και πάλι το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης μετά τη νέα κατάληψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου που πραγματοποίησαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον Τομέα Καθαριότητας.

Επρόκειτο για την τρίτη κατά σειρά κατάληψη της αίθουσας που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπούν εκ νέου οι εργασίες της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και να προκαλέσουν την αντίδραση του δημάρχου κ. Γιάννη Μπουτάρη.

Να σημειωθεί ότι οι συμβασιούχοι ζητούν από τη διοίκηση του δήμου να τους δοθούν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να διεκδικήσουν, μέσω της δικαστικής οδού, την επιστροφή τους στις θέσεις εργασίας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μάλιστα, όπως αναφέρει το thousandnews.gr, έχασε την ψυχραιμία του, εξαπολύοντας ύβρεις κατά του προέδρου των συμβασιούχων που μαζί με άλλους εργαζόμενους διέκοψαν τη συνεδρίαση, για τρίτη συνεχόμενη φορά, κατέλαβαν την αίθουσα και ανήρτησαν πανό.

Ο Γιάννης Μπουτάρης εκνευρισμένος, αποκάλεσε χοντροκέφαλο τον πρόεδρο των εργαζομένων κ. Μανουσαρίδη, αρνούμενος να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Ο πρόεδρος των εργαζομένων επενέβη την στιγμή που μιλούσε στο βήμα ο Γιάννης Μπουτάρης ζητώντας να δώσουν το χαρτί, τονίζοντας ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

«Ο δήμος δεν αντέχει άλλη οικονομική επιβάρυνση. Το μνημόνιο κατέληξε σε σφαγή. Ο δήμος δεν μπορεί να αντέξει μια δραχμή παραπάνω. Η ανακύκλωση της ανεργίας είναι μια λύση. 1.000.000 άτομα εκτός από εσάς εδώ μέσα ζητάνε δουλειά. Ο δήμος δεν μπορεί να δώσει χαρτί που να διευκολύνει μια απόφαση. Δεν μπορεί να οργανώσει μια απόφαση βάσει δικαστικών αποφάσεων», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Υπέρ του να δοθεί το χαρτί που ζητούν οι συμβασιούχοι τάχθηκε ο Κώστας Γκιουλέκας. «Είναι αδιανόητο και δεν έχει κανένα ηθικό έρισμα να αρνείται να χορηγήσει βεβαιώσεις στους συμβασιούχους ο δήμος. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να αρνείται κάποιος να δώσει βεβαίωση σε αυτούς τους συμβασιούχους, ενώ σε άλλους προηγούμενους έχει δοθεί. Στη δικαιοσύνη μπορεί να προσφύγει οποιοσδήποτε. Το χαρτί να δοθεί.

Την διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης, με τον χαρακτηρισμό του κατ’ επείγοντος, παρήγγειλε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Κατσή, ύστερα από σχετική έγγραφη ενημέρωση για τη νεότερη αυτή εξέλιξη που της παρέσχε ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης: Παραλίγο στα... χέρια Μπουτάρης-Γκιουλέκας!

«Ο χάρος βγήκε, βγήκε παγανιά...»