ΕΛΛΑΔΑ

Καταδικάστηκε ο οδηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου

Καταδικάστηκε ο οδηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου

Σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ, καταδικάστηκε σήμεραγια παράνομη οπλοκατοχή ο οδηγός του προφυλακισμένου στον Κορυδαλλό γ. γ. της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου για παράνομη οπλοκατοχή.

Την ποινή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του κατά τη σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου από τους αστυνομικούς.

Την ίδια στιγμή σε φυλάκιση 41 μηνών, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ την ημέρα και με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας 2 μέλη ή φίλοι της Χρυσής Αυγής, με τα αρχικά Ν. Π. και Γ.Π , για τον εμπρησμό σε κατάστημα στην Κυψέλη ιδιοκτησίας μετανάστη από τη Σενεγάλη.

Οι δύο κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν το πρωί στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο ελπίζοντας στην αναβολή. Τελικά όταν αντιλήφθηκαν ότι η υπόθεσή τους θα εκδικαστεί εξαφανίστηκαν και καταδικάστηκαν ερήμην. Και οι δυο κρίθηκαν ένοχοι για εμπρησμό από κοινού, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη βία με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί ρατσιστικής βίας.

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Μάιο και σύμφωνα με την κατηγορία οι δύο κατηγορούμενοι πλησίασαν το θύμα απαιτώντας του να κλείσει το μαγαζί του γιατί διαφορετικά θα το κάψουν. Πράγματι το κατάστημα λίγες ώρες αργότερα τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ ο Σενεγαλέζος αναγνώρισε στο πρόσωπο ενός εκ των δύο κατηγορουμένων τον δράστη.

tag1

Ως μάρτυρας κατέθεσε ο πρόεδρος κοινότητας της Σενεγαλέζων ο οποίος αναφέρθηκε σε παρόμοια περιστατικά. Είπε ότι σε άλλο περιστατικό που φέρεται να συμμετείχε και ο ένας εκ των κατηγορουμένων μπήκαν σε μαγαζί πήραν προϊόντα και όταν η ιδιοκτήτρια τους ζήτησε να πληρώσουν της απάντησαν "στη χώρα μας είσαι, θες και να πληρώσουμε;"

Επίσης υποστήριξε ότι όταν έσπασαν ένα άλλο μαγαζί ήρθε βουλευτής της ΧΑ στον ιδιοκτήτη και τον απείλησε πως αν κάνει κάτι θα του κάνουν μήνυση. Φοβήθηκε και δεν έκανε τίποτα. Αναφέρθηκε και σε περιστατικά ξυλοδαρμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί αλλοδαποί μάρτυρες κυρίως από την Τανζανία φοβήθηκαν και δεν προσήλθαν στο δικαστήριο για να καταθέσουν.

TAG303492333

Καταπέλτης ήταν ο εισαγγελέας της έδρας που ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων αφού όπως είπε οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται προέκυψαν πέραν πάσης αμφιβολίας.

Πάντως, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Τ. Ζώτος ζήτησε να σταλεί η δικογραφία μέσω της Εισαγγελίας στις εφέτες ανακρίτριες καθώς από τα στοιχεία φαίνεται, όπως είπε, ότι και η συγκεκριμένη υπόθεση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με έκθεση συνηγόρου του πολίτη για την περίοδο 12-13 έχουν καταγραφεί 285 περιστατικά σοβαρής ρατσιστικής βίας στο νομό Αττικής. Όπως είπε ο δικηγόρος η περίοδος αυτή συμπίπτει με την είσοδο της ΧΑ στη Βουλή και στο δήμο της Αθήνας και όλα τα περιστατικά σταμάτησαν, όπως είπε, μετά τις συλλήψεις της ηγεσίας της ΧΑ.

Το αίτημα όμως απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης:

Ομολογία χρυσαυγίτη για τα τάγματα εφόδου

Στο στόχαστρο των ανακριτριών ακόμη ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής

Αστυνομικοί- φρουροί ξανά στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής