ΕΛΛΑΔΑ

Ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης Πελεγρίνη ζητά η Σύνοδος των πρυτάνεων

Ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης Πελεγρίνη ζητά η Σύνοδος των πρυτάνεων

Την ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης Πελεγρίνη ζητά από τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, το προεδρείο της Συνόδου των πρυτάνεων.

Συγκεκριμένα, η Σύνοδος των πρυτάνεων επισημαίνει οτι παραμένει πιστή στην αρχή ότι τα προβλήματα της Παιδείας αντιμετωπίζονται με διάλογο και απαιτούν συνθήκες συναίνεσης.

Για το λόγο αυτό, όπως επισημαίνει, ανέλαβε τις τελευταίες ημέρες μια ύστατη διαμεσολαβητική προσπάθεια για την ανάκληση της «πρωτοφανούς» απόφασης του υπουργού Παιδείας να παραπέμψει πειθαρχικά τον πρύτανη του ΕΚΠΑ.

Και τονίζει: «Τελικός σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής ήταν η διαμόρφωση κλίματος καταλλαγής και αμοιβαίας εμπιστοσύνης και η επαναφορά του ιστορικού ιδρύματος σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας. Δυστυχώς, ο υπουργός επέμεινε στον ξένο προς τα ακαδημαϊκά ήθη, όσο και επικίνδυνο για την ομαλότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δρόμο της όξυνσης της κατάστασης και της δημιουργίας κλίματος εκφοβισμού και διώξεων».

Η πειθαρχική δίωξη του πρύτανη του ΕΚΠΑ για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, η οποία απερρίφθη από τη Σύγκλητο του ιδρύματος, είναι άδικη και αβάσιμη. Επιπλέον, επιτείνει την κρίση, γιατί πυροδοτεί την ένταση και διαμορφώνει κλίμα σύγκρουσης και αντιπαράθεσης. Η πειθαρχική δίωξη του πρύτανη του ΕΚΠΑ επισφραγίζει την αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση που η ίδια έχει προκαλέσει με την εφαρμογή του καταστροφικού για τα πανεπιστήμια μετρου της διαθεσιμότητας».

Το προεδρείο της Συνόδου καταλήγει ότι εμμένει στην αναγκαιότητα άμεσης ανάκλησης της πειθαρχικής δίωξης από τον υπουργό και στη συνέχιση του διαλόγου με όλες τις πλευρές, προκειμένου να αρθεί το σημερινό αδιέξοδο.

Διαβάστε επίσης:

Συμβ. Πανεπιστημίου Αθηνών: Δριμύ «κατηγορώ» κατά Πελεγρίνη

Νέα έκκληση Αρβανιτόπουλου στους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ

Ο Αρβανιτόπουλος στέλνει τελικά στο Πειθαρχικό τον Πελεγρίνη

Την μη παραπομπή του Πελεγρίνη αποφάσισε η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ

Πελεγρίνης: Πέμπτη φάλαγγα του Φράνκο το Συμβούλιο του ΕΚΠΑ

Ευσταθόπουλος: Βαρύ «κατηγορώ» στον υπουργό για την παραπομπή Πελεγρίνη

Χάνεται το εξάμηνο σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ - Στο πειθαρχικό ο Πελεγρίνης

Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι διοικητικοί του ΕΜΠ