ΕΛΛΑΔΑ

Στο ΣτΕ η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά της διαθεσιμότητας

Στο ΣτΕ η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά της διαθεσιμότητας

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας, των υπουργικών αποφάσεων των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και των εγκυκλίων σχετικά με τις μετατάξεις των δημοτικών αστυνομικών.

Την απόφαση έλαβε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας.

Συγχρόνως, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναμένεται να συναντηθεί την ερχόμενη Τετάρτη με τον υπουργό Εσωτερικών, Ι. Μιχελάκη. Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Θέμης Μπαλασόπουλος, αναμένεται να θέσει το θέμα της διαθεσιμότητας, της κινητικότητας, της αξιολόγησης και της δια-δημοτικής κινητικότητας.

Επίσης, κατά τη συνεδρίαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, συζητήθηκε ο σχεδιασμός επερχόμενων κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συντονισμό με άλλα συνδικάτα για τη διαθεσιμότητα, τις απολύσεις, την ενδο-δημοτική κινητικότητα και την «οικονομική κατάρρευση» των δήμων.

Σημειώνεται ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει καταγγείλει, ως μη αξιοκρατικές, τις διαδικασίες απορρόφησης των δημοτικών αστυνομικών και έχει υποστηρίξει ότι η εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης της 29ης Νοεμβρίου 2013 «ως φαίνεται, μοναδικό στόχο έχει την εξυπηρέτηση πελατειακών συμφερόντων και την αποκατάσταση "ημετέρων"».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ υποστηρίζει ότι η εγκύκλιος «προάγει την αναξιοκρατία και προκαλεί ερωτήματα ακόμη και για τη νομιμότητά της, αφού παρακάμπτεται εντέχνως και το ΑΣΕΠ».