ΕΛΛΑΔΑ

Κεφαλονιά: Την Παρασκευή οι αποζημιώσεις για οικοσκευές

Κεφαλονιά: Την Παρασκευή οι αποζημιώσεις για οικοσκευές

Την ερχόμενη Παρασκευή θα δοθούν οι πρώτες αποζημιώσεις στους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι «τα πρώτα χρήματα θα καταβληθούν την Παρασκευή αφού σήμερα ο επίτροπος θα εγκρίνει τα εντάλματα. Έτσι, οι άνθρωποι θα έχουν τα χρήματα για την οικοσκευή σε συνδυασμό με τα χρήματα για την ενοικίαση» και εξήγησε ότι οι δικαιούχοι θα κληθούν να αποπληρώσουν άτοκα μόνο το 20% του συνολικού ποσού που θα λάβουν.

Το ύψος των αποζημιώσεων θα καθορίζεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών, τα τετραγωνικά της οικίας και το μέγεθος της ζημιάς. Να σημειωθεί ότι για τους πληγέντες έχει δοθεί ήδη εφάπαξ βοήθημα 1.000 ευρώ.

Πέραν αυτών, σημείωσε ότι 54 εργατικές κατοικίες έχουν κριθεί κατεδαφιστέες και οι υπόλοιπες χρειάζονται ανακατασκευή και συμπλήρωσε ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ έχει λάβει απόφαση για τις κατοικίες που έχουν κριθεί κατεδαφιστέες να παγώσουν και να διαγραφούν όσα οφείλονταν… Για τις υπόλοιπες κατοικίες αποφασίστηκε να δοθεί περίοδο χάριτος ώστε να μην πληρώνονται οι υποχρεώσεις για διάστημα δύο ετών».