ΕΛΛΑΔΑ

Ντροπή! Εκεί που τους χρωστούσαν, τους παίρνουν και το βόδι...

Ντροπή! Εκεί που τους χρωστούσαν, τους παίρνουν και το βόδι...
Με απίστευτο θράσος, το Δημόσιο προχωρά σε αναγκαστικά μέτρα κατά των φαρμακευτικών, την ώρα που τους οφείλει δεκάδες εκατομμύρια!

Παραβλέποντας τις οφειλές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που έχει απέναντι στις φαρμακευτικές εταιρείες, το κράτος -ο μόνιμος και μεγαλύτερος «κακοπληρωτής» τους- ζητά και χρήματα πίσω!

Πέρα από κάθε λογική, προχωρά στην επιβολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης ποσών συνολικού ύψους 91 εκατομμυρίων ευρώ από τις φαρμακευτικές εταιρείες για τα έτη 2009-2010.

Χωρίς καμία ντροπή, η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων από τις 29 Μαρτίου άρχισε να αποστέλλει τους χρηματικούς καταλόγους των εταιρειών στις αρμόδιες ΔΟΥ. Τα ποσά αυτά αναλογούν στο 3% της αξίας των φαρμάκων, που καλούνται να επιστρέψουν οι φαρμακευτικές εταιρείες στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, βάσει των διατάξεων των νόμων 3408/2005 και 3457/2006. Αγνοώντας, βέβαια, το γεγονός ότι το ίδιο το κράτος συντηρεί επί χρόνια πολλαπλάσιες οφειλές προς τις ίδιες ακριβές εταιρείες. Με άλλα λόγια, τα δικά μου-δικά μου και τα δικά σου-δικά μου!

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και εκκρεμεί απόφαση για αναστολή της πληρωμής ως προς τις επιστροφές των ετών 2006-2007 ύψους 133 εκατομμυρίων ευρώ.