ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη: Στο στόχαστρο της Εφορίας η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ξάνθη: Στο στόχαστρο της Εφορίας η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ούτε η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης, που διατηρεί κοινωνικό παντοπωλείο και είναι γνωστή για την εθελοντική της προσφορά στους άπορους κατοίκους της περιοχής, δεν κατάφερε να γλιτώσει από το στόχαστρο της Εφορίας,με το Υπουργείο Οικονομικών να αποστέλλει ειδοποιητήριο ζητώντας την καταβολή 800 ευρώ!


Ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια μια ομάδα ατόμων αποτελούμενη από εθελοντές και στηριζόμενη αποκλειστικά σε δωρεές, η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχει αναπτύξει μια σειρά από δράσεις στήριξης οικογενειών αλλά και ατόμων που αντιμετωπίζουν βιοποριστικά προβλήματα κατά μήκος του Νομού της Ξάνθης. Έτσι έχει δημιουργήσει και λειτουργεί ένα κοινωνικό παντοπωλείο που καλύπτει τις ανάγκες 300 και πλέον οικογενειών της περιοχής που ζουν στα όρια της εξαθλίωσης, ενώ παράλληλα συγκεντρώνει ρουχισμό και άλλα ήδη πρώτης ανάγκης τα οποία ακολούθως διοχετεύει σε όσους τα έχουν ανάγκη. Ταυτόχρονα προσφέρει πολύτιμη βοήθεια σε παιδιά και μαθητές, δωρεάν σχολικά είδη τόσο κατά την έναρξη της σχολικής περιόδου όσο και κατά τη διάρκεια αυτής.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΟΚΑ κα Μαίρη Μπεμπέκη, το Υπουργείο Οικονομικών απέστειλε αντίστοιχο ειδοποιητήριο και σε άλλους Συλλόγους και Σωματεία με αντίστοιχη δράση ανά την Ελλάδα. "Εμείς τα έσοδα που έχουμε από τις δωρεές τα διαθέτουμε για να αγοράσουμε τρόφιμα για το κοινωνικό μας παντοπωλείο, που τροφοδοτεί 308 οικογένειες δωρεάν" σημειώνει η ίδια εξηγώντας πως "εάν τώρα με τα πενιχρά χρήματα που συγκεντρώνουμε καλούμαστε να πληρώσουμε 800 ευρώ στην Εφορία, στη συνέχεια και εάν οι δράσεις μας αναπτυχθούν και βρούμε και άλλες δωρεές πόσα θα μας ζητήσουν;".

Για το 2013 τα έσοδα της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανήλθαν σε 8.000 ευρώ περίπου και προέρχονταν όλα από τις εισφορές των μελών που απαρτίζουν την ομάδα, διάφορα bazzar που διοργανώνει αλλά και από το μέρισμα του κοινωνικού λαχείου που διέθεσε φέτος ο Σύλλογος Αιμοδοτών Ξάνθης.

thrakitoday.com

Διαβάστε επίσης: Κορδελιό: Στη… φάκα 26χρονος ληστής από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας