ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Πορεία ενάντια στη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου

Πάτρα: Πορεία ενάντια στη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών, «το μέτρο της κινητικότητας στον Δημόσιο Τομέα οδηγεί στην ανεργία 99 υπαλλήλους του Ιδρύματος, οι οποίοι απειλούνται με άμεση απόλυση στις 15 Ιουνίου, όταν και λήγει το 8μηνο της διαθεσιμότητας». Περίπου 300 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας, η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Γεωργίου.

«Με τις διαθεσιμότητες, τα νέα οργανογράμματα, την αξιολόγηση, τη μετατροπή των Νομικών Προσώπων από Δημοσίου σε Ιδιωτικού Δικαίου, απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και στον προθάλαμο της απόλυσης 1.165 εργαζόμενοι στα Α.Ε.Ι., από τους οποίους οι 99 στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Παρά τις υποσχέσεις του Υπουργού ότι κανείς υπάλληλος δεν θα απολυθεί και θα επιστρέψουν όλοι στις θέσεις τους, οκτώ μήνες μετά, το Υπουργείο ακόμα δεν έχει προκηρύξει την κινητικότητα, ώστε να επανέλθουν οι συνάδελφοί μας στη δουλειά τους. Οι διαθεσιμότητες - απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων στα Πανεπιστήμια φέρνουν και τα οκτώ Ιδρύματα σε κατάσταση αδυναμίας λειτουργίας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: thebest.gr