ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Σοκ με τον «ύποπτο» θάνατο του Μπρούνο, γνωστός ως «Greek Kamaki»

Ρόδος: Σοκ με τον «ύποπτο» θάνατο του Μπρούνο, γνωστός ως «Greek Kamaki»

Τραγικό θάνατο βρήκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο 64χρονος Ηλίας Φανούρης, γνωστός στην ροδιακή κοινωνία αλλά και στο πανελλήνιο και ως «Μπρούνο» ή «Greek Kamaki» από την δημοφιλή ταινία – ντοκιμαντέρ «Οι Κολοσσοί του Έρωτα».

Ο Ηλίας Φανούρης, απανθρακώθηκε κάτω από περίεργες συνθήκες στο σπίτι του, στην συνοικία του Αγίου Φανουρίου και συγκεκριμένα στην οδό Πεισάνδρου.

Την έρευνα για την εξιχνίαση της υπόθεσης, έχουν αναλάβει οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και το Ανακριτικό Τμήμα της ΠΥΡ.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε συγκεκριμένα στις 1.30 τα ξημερώματα για τη φωτιά στο συγκεκριμένο σπίτι και κατάφερε να την σβήσει μισή ώρα μετά.

Οι πυροσβέστες εντόπισαν στο εσωτερικό της οικίας περί ώραν 03.30 ένα απανθρακωμένο πτώμα.

Αυτό που έχει προκαλέσει ερωτηματικά στις αρχές είναι πληροφορία που θέλει τον 64χρονο, ο οποίος απασχολείτο τελευταία ως μικροπωλητής σε παραλίες, πουλώντας αλόη, να είχε στην οικία του μεγάλο χρηματικό ποσό αλλά και χρυσά κοσμήματα αξίας, τα οποία προέρχονταν σε μεγάλο ποσοστό από δεσμούς του με ηλικιωμένες αλλοδαπές, σύφωνα με δημοσιεύμα της τοπικής εφημερίδας «Η Δημοκρατική».

Κανείς δεν πιστεύει ότι η φωτιά προκλήθηκε μόνη της, ενώ το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας δεν έχει ακόμη αποκλειστεί και από τον ιατροδικαστή, που διενεργεί με εξαιρετική δυσκολία, λόγω της κατάστασης του πτώματος νεκροψία νεκροτομή.

Ο Μπρούνο δεν φέρεται να έχει συγγενείς στη Ρόδο, ενώ σύμφωνα με πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος έχει μια αδελφή στη Βόρεια Ελλάδα και έναν συγγενή στην Αθήνα.

Όπως όλα δείχνουν πάντως, δεν πρόκειται να κλείσει εύκολα ο φάκελος της τραγωδίας στην παλιά πόλη της Ρόδου, καθώς οι έρευνες απαιτούν μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθούν.

Ο ιατροδικαστής, υπολογίζεται ότι θα ολοκληρώσει την έκθεσή του μέσα στις επόμενες μέρες, από την οποία οι άνδρες του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου που χειρίζονται την υπόθεση, θα έχουν απαντήσεις αναφορικά για το κάτω από ποιες συνθήκες απεβίωσε ο 64χρονος.

Ο δεύτερος κύκλος των ερευνών, εστιάζεται στα δείγματα που έχουν παρθεί από γενετικό και άλλο υλικό, μέσα από τον σπίτι της τραγωδίας, έτσι ώστε να φανεί από το πώς και γιατί ξεκίνησε η φωτιά.

Το έργο των ανακριτικών αρχών πάντως δυσκολεύεται σε μεγάλο βαθμό, αφού οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν στο εσωτερικό του σπιτιού, μετέτρεψαν σε στάχτη πολλά στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να είχαν δώσει πολύ γρήγορα απαντήσεις για το τι έγινε και πως έγινε.

Ο 64χρονος άνδρας ήταν γνωστός στο νησί της Ρόδου καθώς εκτός του ότι ήταν κοινωνικός και ήταν πάντα στο επίκεντρο της τουριστικής αγοράς όπου εργάζονταν είτε ως πωλητής είτε ως έμπορος, είχε πρωταγωνιστήσει στο ντοκιμαντέρ που ήταν αφιερωμένο στα "καμάκια της Ρόδου" με τίτλο "Οι Κολοσσοί του Έρωτα".

Κάτοικοι της περιοχής, που μίλησαν στη «Ροδιακή» λίγες ώρες μετά την τραγωδία, περιέγραψαν τον Μπρούνο, ως ένα βιοπαλαιστή που διέμενε μόνος του στο συγκεκριμένο σπίτι και προσπαθούσε να επιβιώσει κυνηγώντας το μεροκάματο.

Δεν είχε αντιδικίες ούτε έχθρες
Μάλιστα, το τελευταίο του απόγευμα, επιστρέφοντας στο σπίτι του, εκμυστηρεύτηκε σε μια από τις γειτόνισσές του ότι ήταν εξαιρετικά χαρούμενος, επειδή είχε καταφέρει να κερδίσει σημαντικό ποσό ως μικροπωλητής που ήταν, αναφέρει η Ροδιακή.

Μια άλλη μαρτυρία επίσης, έκανε αναφορά για έναν άγριο καβγά που ξέσπασε πριν αρκετό καιρό στο μοιραίο σπίτι.

Μέχρι και χθες, τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν ήταν πάντως ιδιαίτερα φτωχά αλλά πάντως ικανά να δώσουν απαντήσεις στα βασανιστικά ερωτήματα για το πώς ξέσπασε η πυρκαγιά που κόστισε τη ζωή στον 64χρονο συμπολίτη μας.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι η φωτιά ξέσπασε έπειτα από έκρηξη μικρής ισχύος που ακούστηκε λίγο μετά τις 1.30 τα ξημερώματα.

Η φωτιά επεκτάθηκε είτε από διαρροή γκαζιού, είτε από διαρροή βενζίνης από το μοτοποδήλατο του 64χρονου ο οποίος συνήθιζε καθημερινά να το βάζει στο εσωτερικό του σπιτιού, στον αύλειο χώρο που υπάρχει πριν από τα κύρια δωμάτια.

Οι γείτονες από τις πρώτες καταθέσεις που έδωσαν στους αρμόδιους αξιωματικούς, είπαν ότι πρώτα άκουσαν τα ουρλιαχτά που καλούσε σε βοήθεια ο 64χρονος και στη συνέχεια κατάλαβαν ότι το σπίτι του είχε τυλιχτεί στις φλόγες. Εκτιμάται πάντως όχι χάθηκε πολύτιμος χρόνος από την στιγμή που ξέσπασε η φωτιά μέχρι που ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και μέχρι που έγινε η κατάσβεση της φωτιάς.

Τότε, διαπίστωσαν όμως το μέγεθος της τραγωδίας, αφού εντόπισαν το απανθρακωμένο πτώμα σε ένα από τα κρεβάτια.

Υπήρχε κάμερα στο σπίτι
Στο σπίτι αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχε κάμερα, η οποία όμως μετέδιδε απευθείας εικόνα στο εσωτερικό, χωρίς να υπάρχει καταγραφικό μηχάνημα.

Στο εσωτερικό η πυρκαγιά τα μετέτρεψε όλα σε στάχτη κι έτσι δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί αν υπήρχε και δεύτερη κάμερα στο υπνοδωμάτιο.

Όλο το υλικό πάντως, το οποίο δεν επηρεάστηκε από την φωτιά εξετάζεται με πολύ προσοχή από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής. Δεν εντοπίστηκαν από την πρώτη έρευνα, ίχνη διάρρηξης στο σπίτι.

Επίσης η πόρτα του σπιτιού ή ότι απέμεινε από αυτήν μετά από την φωτιά, βρέθηκε κλειστή χωρίς να φέρει σημάδια παραβίασης.

Καθοριστικής σημασίας πάντως αναμένεται να είναι τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις καταθέσεις των γειτόνων, των γνωστών και των φίλων του άτυχου 64χρονου και η άρση των απορρήτου των τηλεφωνικών επαφών που είχε ενδεχομένως ο 64χρονος το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ποιος ήταν ο Ηλίας Φανούρης

Μέρος της ελληνικής κουλτούρας των δεκαετιών του ΄70 και του ΄80, το «καμάκι», σημείο αναφοράς για δεκάδες ανέκδοτα, επανήλθε στην επικαιρότητα μέσω του ντοκυμαντέρ «Οι κολοσσοί του έρωτα» («Colossi of love») που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια του προπέρσινου Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Το ντοκυμαντέρ, που γυρίστηκε από τον Νίκο Μιστριώτη σε σενάριο- δημοσιογραφική έρευνα Μαρίας Κουφοπούλου, εστιάζει σε μια παρέα τεσσάρων πρώην «καμακιών», που απλά, άμεσα και με χιούμορ, δίνουν μια εικόνα της εποχής, που σημάδεψε τις ζωές τους, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Δημοκρατική της Ρόδου.

Πράγματι, το «καμάκι» έγινε συνώνυμο με τον τρόπο που φλέρταραν κάποιοι Ελληνες όταν, μετά τα χρόνια της χούντας, ο τουρισμός στη χώρα μας αναπτυσσόταν ραγδαία. Το «καμάκι» ήταν ένας νέος τύπος αρσενικού, προερχόμενου από χαμηλά κοινωνικά στρώματα, με συγκεκριμένο κώδικα στο ντύσιμο και στην εκφορά των αγγλικών. Στόχος τους ήταν πάντα ένας: νεαρές, ξένες τουρίστριες στο κρεβάτι.

Πέντε είναι τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στους «Κολοσσούς του έρωτα»: ο Μπρούνο, που είχε δηλώσει ότι εξακολουθούσε να βρίσκεται στις επάλξεις, «χτυπώντας» κυρίες, ο 51χρονος Γιάννης, ιδιοκτήτης της θρυλικής ντισκοτέκ «Ηighway» και παντρεμένος πλέον με Φινλανδέζα, ο 42χρονος Γιώργος, που παντρεύτηκε Δανέζα χορεύτρια στριπτίζ, ο 44χρονος Τάκης, παντρεμένος με Νορβηγίδα, και η Τάρζα, 51χρονη Φινλανδέζα που ήρθε στην Ελλάδα ως ξεναγός και την πρώτη νύχτα γνώρισε τον μετέπειτα Ελληνα σύζυγό της με τον οποίο έκανε δύο παιδιά.

Πηγές: dimokratiki.gr, Ροδιακή.

Διαβάστε επίσης:

Έκαψαν ζωντανό τον Μπρούνο γνωστός ως «Greek Kamaki»