ΕΛΛΑΔΑ

Προκηρύξεις 2014: ΔΕΗ - Προσλήψεις 600 μονίμων υπαλλήλων

Προκηρύξεις 2014: ΔΕΗ - Προσλήψεις 600 μονίμων υπαλλήλων

ΔΕΗ: 3 προκηρύξεις για 600 μονίμους -H έκδοση των προκηρύξεων θα ξεκινήσει στα τέλη Ιουνίου.

Με τρεις προκηρύξεις αναμένεται ότι θα προκηρυχθούν οι 600 θέσεις μόνιμου προσωπικού που θα καλυφθούν από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Η ΔΕΗ αναμένεται να ξεκινήσει την έκδοση των προκηρύξεων στα τέλη Ιουνίου, ενώ τις θέσεις θα καταλάβουν τόσο τεχνικό προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και πτυχιούχοι Μηχανικοί, Διοικητικό και Οικονομικό προσωπικό, αλλά και Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιχείρηση αναμένεται να στείλει στο ΑΣΕΠ τα αιτήματα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ θα ακολουθήσει η έγκριση από την Ανεξάρτητη Αρχή, η οποία θα είναι και η εξ ολοκλήρου αρμόδια για την τελική έγκριση των σχεδίων προκήρυξης, την έκδοσή τους, αλλά και την έκδοση των προσωρινών και οριστικών αποτελεσμάτων.

Oσο για τις προκηρύξεις, αναμένεται να «τρέξουν» μέσα στον Ιούλιο με προθεσμία υποβολής αιτήσεων διάρκειας είκοσι ημερών. Ειδικότερα, οι προκηρύξεις θα εκδοθούν με την ακόλουθη σειρά:
Η πρώτη προκήρυξη θα αφορά διοικητικό προσωπικό για τα κεντρικά γραφεία της Επιχείρησης, τη Διεύθυνση Πληροφορικής και άλλες Διευθύνσεις,

Η δεύτερη θα απευθύνεται σε Εργατοτεχνίτες και Τεχνικούς για τα Λιγνιτικά Κέντρα, τις Διευθύνσεις Υδροηλεκτρικής Παραγωγής, τους Ατμοηλεκτρικούς και Τοπικούς Σταθμούς Παραγωγής, και
Η τρίτη προκήρυξη θα αφορά σε πτυχιούχους επιστήμονες, όπως Οικονομολόγους, Ιατρούς Εργασίας και λοιπό Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό.

Το νέο προσωπικό θα στελεχώσει υπηρεσίες της ΔΕΗ σε όλη τη χώρα, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε περιοχές όπως η Κοζάνη, η Φλώρινα, η Αρκαδία, η Βέροια και τα Χανιά.

Ας σημειωθεί ότι εφόσον εγκριθεί, θα αποτελέσει για την Επιχείρηση τον πρώτο διαγωνισμό για μόνιμο προσωπικό από το 2008, όπου είχαν προκηρυχθεί 120 οργανικές θέσεις. Υπενθυμίζεται ότι η τότε προκήρυξη είχε εκδοθεί με αριθμό ΦΕΚ 574 3.11.2008, Τεύχος ΑΣΕΠ, και αφορούσε την πρόσληψη αποφοίτων Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στις ειδικότητες ΔΕ Τεχνικών Ορυχείων (65 θέσεις) και ΥΕ Εργατών (55 θέσεις), οι οποίοι στελέχωσαν τις Γενικές Διευθύνσεις Ορυχείων και Παραγωγής.