ΕΛΛΑΔΑ

Αττική: Φορολογικοί έλεγχοι σε καταστήματα και επιχειρήσεις

Αττική: Φορολογικοί έλεγχοι σε καταστήματα και επιχειρήσεις

Εκτεταμένους φορολογικούς ελέγχους πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια αστυνομικών διενήργησαν φορολογικούς και ασφαλιστικούς ελέγχους στους προαναφερόμενος χώρους στην Αθήνα, τον Πειραιά, τον Άλιμο, το Μαρούσι, την Καισαριανή, την Ηλιούπολη και στου Ζωγράφου, στο πλαίσιο των οποίων διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε επτά περιπτώσεις ως εξής:

  • Σε μεζεδοπωλείο στην Καισαριανή, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, ενώ δεν επεδείχθη το βιβλιάριο συντήρησης και επισκευών της ταμειακής μηχανής.
  • Σε οινομαγειρείο – ψητοπωλείο στην Καισαριανή, διαπιστώθηκε η μη έκδοση απόδειξης λιανικών συναλλαγών και η λειτουργία του καταστήματος χωρίς την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας.
  • Σε παντοπωλείο στην περιοχή Ζωγράφου, διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας απόδειξης λιανικών συναλλαγών, ενώ δεν επεδείχθη το βιβλιάριο συντήρησης και επισκευών της ταμειακής μηχανής, το Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.) και οι πίνακες προσωπικού.
  • Σε ψητοπωλείο στην Ηλιούπολη βρέθηκε μία εργαζόμενη, η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).
  • Σε καφετέρια – σνακ μπαρ στην Ηλιούπολη, δεν επεδείχθη το βιβλιάριο συντήρησης και επισκευών της ταμειακής μηχανής.
  • Σε κατάστημα στον Πειραιά, δεν επεδείχθη το Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.) και οι πίνακες προσωπικού.
  • Σε κατάστημα στον Πειραιά, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α. για την επιβολή των προβλεπόμενων Διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Διαβάστε επίσης:

ΕΛ.ΑΣ: Απετράπησαν 3 προθέσεις αυτοκτονίας το τελευταίο 48ωρο

Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση διάσωσης του 68χρονου