ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Νέας Ιωνίας: Δημοτική βιβλιοθήκη για λίγους

Δήμος Νέας Ιωνίας: Δημοτική βιβλιοθήκη για λίγους

Προνόμιο για λίγους και εκλεκτούς...

Οι πνευματικές και εκπαιδευτικές ανάγκες των κατοίκων του Δήμου Νέας Ιωνίας καλύπτονται μόνο το πρωί... έτσι τουλάχιστον αποφάσισαν οι αρχές του Δήμου.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας μπορεί να περηφανεύεται για τη δημοτική του βιβλιοθήκη, την οποία όμως χαίρονται λίγοι και εκλεκτοί. Αν και θα μπορούσε να είναι τόπος συνάντησης και μελέτης για τους μαθητές τα απογεύματα, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, αφού στο Δήμο αποφάσισαν ότι είναι πιο βολικό η βιβλιοθήκη να είναι ανοιχτή μόνο τα πρωινά.

Καταγγελία πολίτη στo Newsbomb

Ο ιστότοπος του Δήμου αναφέρει σχετικά με τα ωράρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η οποία παρουσιάζεται ως μια λειτουργική γενική βιβλιοθήκη που παραμένει ανοιχτή από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8. Μέχρι εδώ καλά, ωστόσο η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Σύμφωνα, λοιπόν, με καταγγελία πολίτη στο Newsbomb, που θέλησε να επισκεφτεί με το παιδί του τη βιβλιοθήκη, ενημερώθηκε από την μοναδική υπάλληλο ότι η βιβλιοθήκη ανοίγει μόνο τα πρωινά και συγκεκριμένα από τις 7 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Όταν μάλιστα, προσπάθησε να εξηγήσει στην υπάλληλο ότι το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα είναι διαφορετικό και αν αυτό θα αλλάξει το χειμώνα, εκείνη του απάντησε ότι απλά δεν ξέρει τίποτα.

Αμέσως γίνεται κατανοητό, ότι το ωράριο αυτό αποτρέπει τους μαθητές από να την επισκεφτούν, μια και εκείνες τις ώρες βρίσκονται στο σχολείο. Έτσι, λοιπόν, ένα πνευματικό εφόδιο, που δεν διαθέτουν πολλοί Δήμοι, είναι απρόσιτο για μια μεγάλη πληθυσμιακή ομάδα (μαθητές και εργαζόμενοι).

Οι μαθητές που θα μπορούσαν μετά το σχολείο να επισκεφτούν και την βιβλιοθήκη, ώστε να μελετήσουν και να περάσουν εποικοδομητικά το χρόνο τους, θα τη βρουν αμπαρωμένη, επειδή στο Δήμο αποφάσισαν ότι το πιο βολικό είναι να λειτουργεί το πρωί, χωρίς φυσικά να μπουν καν στον κόπο να ενημερώσουν το site τους.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον Δήμο Νέας Ιωνίας για το θέμα, ο κύριος Χαμαλίδης που θα αναλάβει εντός ολίγων ημερών τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, έδωσε την δική του απάντηση.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε προσωπικό, περιμένουμε άτομα από τα προγράμματα ανεργίας, που θα προστεθούν στο δυναμικό του δήμου, ώστε να καλυφθούν κενά σε καίριες θέσεις. Προς το παρόν η βιβλιοθήκη λειτουργεί μόνο το πρωί, αλλά αμέσως μόλις έρθουν νέα άτομα θα φροντίσουμε να καλυφθεί αυτό το κενό, ώστε η βιβλιοθήκη να λειτουργεί και το απόγευμα».

Η βιβλιοθήκη προς το παρόν θα λειτουργεί μόνο για τους επίλεκτους του Δήμου...

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός ένας μοναχός και δύο πυροσβέστες τραυματίες από πτώση σε γκρεμό