Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τον έναν Ιάπωνα όμηρο (video)

Newsbomb

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα, ένα βίντεο, το οποίο εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο, απεικονίζει τον έναν από τους δύο Ιάπωνες ομήρους να μιλάει στην κάμερα, υποστηρίζοντας πως ο Χαρούνα Γιουκάουα εκτελέστηκε και εκλιπαρώντας κι ο ίδιος για τη ζωή του.

Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό κράτος, λίγη ώρα αφότου το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo μετέδωσε πως και οι δύο όμηροι ήταν ζωντανοί.

Μάλιστα, ο Κέντζι Γκότο κρατά μία φωτογραφία από την εκτέλεση και υποστηρίζει πως οι τζιχαντιστές θέλουν να τον ανταλλάξουν με μία γυναίκα καμικάζι.

Στο μήνυμά του, ο Γκότο απευθύνεται στη σύζυγό του, λέγοντάς της πως την αγαπάει και πως του λείπουν οι δύο του κόρες. Κατηγορεί δε, τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας για τον θάνατο του Γιουκάουα και υποστηρίζει πως, τώρα, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, για να τον αφήσουν ελεύθερο, θέλουν την απελευθέρωση της Σατζίντα Αλ Ρισάουι: τη φερόμενη καμικάζι που πιστεύεται πως συνδέεται με την επίθεση αυτοκτονίας, σε ένα ξενοδοχείο της Ιορδανίας, το 2005, η οποία κρατείται σε φυλακή της Ιορδανίας.

kamikazi

Η Ιαπωνία προσπαθεί να ελέγξει την αυθεντικότητα του βίντεο.

Για το θέμα έχει συγκληθεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με το Associated Press.

Το Τόκυο επέκρινε έντονα τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που φέρεται να ανακοινώνει την εκτέλεση του Ιάπωνα κρατούμενου από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και απαίτησε την άμεση απελευθέρωση ενός άλλου κρατούμενου που φέρεται να εμφανίζεται στο βίντεο.

"Αυτή είναι μια αποτρόπαιη και απαράδεκτη ενέργεια", δήλωσε ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Γιοσιχίντε Σούγκα. "Ζητούμε σθεναρά την άμεση απελευθέρωση του άλλου κρατούμενου κ. Κεντζίι Γκότο, χωρίς να του προκληθεί κακό".

Την περασμένη Πέμπτη, το Ισλαμικό Κράτος ζήτησε από την ιαπωνική κυβέρνηση την καταβολή λύτρων, ύψους 200 εκατομμυρίων δολλαρίων, προκειμένου να αφήσει ελεύθερους τους δύο ομήρους.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015