ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στην Καλιφόρνια

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στην Καλιφόρνια

Την ευθύνη για το μακελειό στο Σαν Μπερναρντίνο στην Καλιφόρνια, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, μέσω ραδιοφωνικής εκπομπής κατά της οποίας ανακοίνωσε πως δυο οπαδοί του πραγματοποίησαν επιθέσεις με 14 νεκρούς στηΚαλιφόρνια.

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ 27ΧΡΟΝΗΣ ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΕ ΤΟ ΣΑΝ ΜΠΕΡΝΑΝΤΙΝΟ

«Δύο οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν πριν από μερικές ημέρες σε κέντρο στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας», μετέδωσε ο al-Bayan, ο ραδιοφωνικός σταθμός της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Χθες δημοσιεύματα του ξένου Τύπου υποστήριζαν ότι η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία ερευνά την υπόθεση με βάση ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

«Έχουμε αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι είχαν προσχεδιάσει λεπτομερώς την επίθεση πριν τη διαπράξουν», ανέφερε το στέλεχος του γραφείου του FBI στο Λος Άντζελες, Ντέιβιντ Μπάουντιτς, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το FBI πάντως, μέσω του διευθυντή του Τζέιμς Κόμι, διευκρινίζει ότι, αν και υπάρχουν σημάδια «ριζοσπαστικοποίησης» από την πλευρά των δραστών, δεν φαίνεται αυτοί να ήταν μέλος ενός πυρήνα τρομοκρατών ή να ανήκαν σε κάποια μεγαλύτερη ομάδα.

Σε ερώτηση αν σχεδίαζαν και δεύτερη επίθεση, ο επικεφαλής του FBI απάντησε ότι δεν είναι βέβαιο αυτή την στιγμή, ωστόσο πρόσθεσε πως υπάρχουν αρκετά στοιχεία που οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση. Όσο για το ζευγάρι των δύο εκτελεστών, δήλωσε ότι δεν βρίσκονταν υπό παρακολούθηση.

bernadino.5.12.1

Εν τω μεταξύ στη δημοσιότητα έδωσαν οι Αρχές της Καλιφόρνιας τη φωτογραφία της Τασφίν Μαλίκ που μαζί με το σύζυγό της Σαϊέντ Φαρούκ αιματοκύλησαν το Σαν Μπερναντίνο.

Καλυμμένο με μαντήλα έχει το κεφάλι της η 27χρονη Τασφίν Μαλίκ, στη φωτογραφία που δημοσιεύει το δίκτυο ABC, η οποία, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και διατηρούσε επαφές με τζιχαντιστές.

Η 27χρονη που είχε παντρευτεί τον 28χρονο Σιέντ Ριζουάν Φαρούκ πριν δυο χρόνια και είχαν αποκτήσει ένα παιδι είχε αναρτήσει μήνυμα στην προσωπική σελίδα της στο Facebook, μέσω του οποίου απευθυνόταν στον επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, Αμπου Μπακρ Αλ-Μπαγκνταντί, λίγη ώρα πριν σκοτώσουν 14 αθώους ανθρώπους και τραυματίσουν άλλους 21.

Σχετικές ειδήσεις