ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικό βίντεο: Κάνουν ηλεκτροσόκ σε ψάρια - Δείτε γιατί

Συγκλονιστικό βίντεο: Κάνουν ηλεκτροσόκ σε ψάρια - Δείτε γιατί
fw.ky.gov

Σοβαρό πρόβλημα με τους ασιατικούς κυπρίνους αντιμετωπίζουν σε λίμνη στο Κεντάκι και υιοθέτησαν δραστικό τρόπο για να το αντιμετωπίσουν.

Το Τμήμα Αλιείας και Άγριας ζωής του Κεντάκι για να δείξει πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα χρησιμοποίησε ειδικές βάρκες οι οποίες κάνουν ηλεκτροσόκ στους κυπρίνους ώστε να ανέβουν στην επιφάνεια και να τους συλλέξουν ώστε να μετρηθούν. Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει αμέτρητα ψάρια να επιπλέον αφότου η βάρκα έστειλε ένα ισχυρό ηλεκτρικό ρεύμα.

Η πρακτική αυτή χρησιμοποιείται ευρέως όταν θέλουν να μετρήσουν τον πληθυσμό εξήγησε το τμήμα. Τα ψάρια ακινητοποιούνται αλλά δεν πεθαίνουν. Επανέρχονται λίγο αργότερα.

«Τα μαζεύουμε και προσπαθούμε να τα προωθήσουμε σε αγοραστές. Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό» εξηγεί διευθυντής του τμήματος. Τα ψάρια που συλλέγονται χρησιμοποιούνται για την παραγωγή λιπασμάτων, δολωμάτων ακόμα και βρώσιμα προϊόντα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Πρόκειται για ένα ξενικό είδος για την περιοχή που απειλεί τα είδη που παραδοσιακά υπήρχαν εκεί. Εισήχθη στις ΗΠΑ την δεκαετία του 70. Ο πληθυσμός τους αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς και έχουν καταφέρει να βρεθούν παντού μειώνοντας τα αποθέματα τροφής του οικοσυστήματος.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Τα ψάρια αρχικά χρησιμοποιήθηκαν ως καθαριστές του συστήματος καθώς τρώνε την άλγη. Σύντομα όμως ξέφυγαν από τον έλεγχο και πέρασαν στα ποτάμια της χώρας.

Οι κυπρίνοι είναι ευαίσθητοι στον θόρυβο οπότε όταν οι μηχανές από τις βάρκες ακούγονται εκείνα τρομοκρατημένα πηδούν στον αέρα προκαλώντας σοβαρές ζημιές ακόμα και στις βάρκες.

Έχουν καταγραφεί ακόμα και περιστατικά όπου τα θύματά τους βρέθηκαν στο νοσοκομείο με σπασμένα κόκαλα. Ο υπερπληθυσμός τους απειλεί και τον τουρισμό στην περιοχή και οι αρχές έχουν καταστρώσει σχέδιο για να αποτρέψουν τους κυπρίνους από το να περάσουν σε μια ακόμα λίμνη. Εγκαθιστούν φράκτη ήχου…

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο: Παγιδεύτηκε για 6 ημέρες σε αυτοκίνητο κάτω από 41 βαθμούς - Πώς κατάφερε να επιβιώσει