ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Δεν υπάρχει «κρυφή ατζέντα» κατά της Βρετανίας

Γερμανία: Δεν υπάρχει «κρυφή ατζέντα» κατά της Βρετανίας

Η Βρετανία παραμένει σημαντικός εταίρος της Γερμανίας, επανέλαβε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με το Βρετανό ομόλογό του Ουίλιαμ Χέιγκ, στο Λονδίνο.

Ο Γερμανός υπουργός διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει «κρυμμένη ατζέντα εναντίον του Σίτι του Λονδίνου» και προσφέρθηκε να άρει όλες τις διενέξεις στις σχέσεις Γερμανίας-Βρετανίας μετά τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Θεωρούμε ότι είναι προς το κοινό μας συμφέρον (. . .) να έχουμε έναν ισχυρό τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών εδώ στην πόλη του Λονδίνου», τόνισε ο κ. Βεστερβέλε.

«Θα οφείλαμε να μείνουμε ενωμένοι, να σταθούμε πλάι-πλάι και θα έπρεπε να οικοδομήσουμε γέφυρες ανάμεσά μας μετά την τελευταία σύνοδο. Αυτή είναι η δική μου προσφορά και η δική μου χειρονομία», προσέθεσε.

Η Βρετανία ήταν η μοναδική χώρα η οποία δεν συναίνεσε στη συμφωνία της ΕΕ για την επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, δημιουργώντας αμφιβολίες σχετικά με το εάν και κατά πόσον η Βρετανία θα πρέπει να απομονωθεί στις τάξεις της Ένωσης, όπως και κατά πόσον αυτό θα έθετε σε κίνδυνο τον χρηματοοικονομικό τομέα στη χώρα.