ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες από την επίθεση με δυο νεκρούς στην Γερμανία

Εικόνες από την επίθεση με δυο νεκρούς στην Γερμανία
ASSOCIATED PRESS

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά σε συναγωγή στη πόλη Χάλε της ανατολικής Γερμανίας, το μεσημέρι της Τετάρτης (09/10) - Αμέσως σήμανε συναγερμός στις δυνάμεις της αστυνομίας - Περισσότεροι του ενός οι δράστες - Οι εικόνες από το σημείο της επίθεσης είναι ανατριχιαστικές - Μάρτυρες αναφέρουν ότι ο δολοφόνος φορούσε στρατιωτικά ρούχα και πως κρατούσε πολλά όπλα

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί ακόμα τραυματίστηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε έξω από συναγωγή στο Χάλε.

Τα γερμανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για περισσότερους από έναν δράστες ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν έναν ένοπλο ντυμένο με στρατιωτικά ρούχα, να κρατά πολλά όπλα.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι ένας από τους δράστες πέταξε μολότοφ ή χειροβομβίδα μέσα σε νεκροταφείο.

Δείτε εικόνα από το σημείο της επίθεσης στη gallery που ακολουθεί:

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δράστών, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες έχουν φύγει με αυτοκίνητο από το σημείο της επίθεσης με κατεύθυνση προς τη Λειψία.

Με ανάρτησή της στο Twitter, η αστυνομία του Χάλε, επιβεβαίωσε την ύπαρξη νεκρών, έκανε γνωστό ότι έχει συλλάβει ένα άτομο και ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν σε ασφαλές μέρος. «Ακόμα παραμείνετε σε επαγρύπνηση. Έχουμε ισχυρές δυνάμεις μέσα και γύρω από το Χάλε και σταθεροποιούμε την κατάσταση μέχρι να εξασφαλιστούν όλες οι πληροφορίες», ανέφερε.

Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί και ότι οι δράστες έχουν διαφύγει με αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το "Spiegel", ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας της πόλης, επιβεβαίωσε το περιστατικό, αναφέροντας ότι οι δράστες επιχείρησαν να εισβάλουν στην συναγωγή, στην οποία βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή 70-80 άτομα.

Με ανάρτησή της στο Twitter, η τοπική αστυνομία ανέφερε: «Έχουμε ανάπτυξη [αστυνομικών] στη Χάλε. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα, σκοτώθηκαν άνθρωποι. Διενεργούμε επείγουσες έρευνες. Ο δράστης διαφεύγει. Παρακαλούμε μείνετε στα σπίτια σας ή αναζητείστε άλλον ασφαλή τόπο».

Ο σταθμός του τρένου στο Χάλε έχει κλείσει καθώς συνεχίζονται οι έρευνες.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της εβραϊκής γιορτής Yom Kippur, μια ημέρα που θεωρείται η πιο ιερή της χρονιάς στον ιουδαϊσμό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Χριστουγεννιάτικο δώρο δίνει η κυβέρνηση – Ποιοι θα πάρουν το έξτρα πλεόνασμα

Καιρός: Προσοχή! Αντικυκλώνας «γίγας» αλλάζει άρδην το καιρικό σκηνικό. Προειδοποίηση Αρναούτογλου