ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: «Παγκόσμιος» συναγερμός για την απόδραση 800 τζιχαντιστών του ISIS από στρατόπεδο

Συρία: «Παγκόσμιος» συναγερμός για την απόδραση 800 τζιχαντιστών του ISIS από στρατόπεδο

«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει μετά τις πληροφορίες από την κουρδική διοίκηση στα βόρεια της Συρίας, η οποία ανέφερε ότι 785 ξένοι που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος κατάφεραν σήμερα (13/10) να δραπετεύσουν από ένα στρατόπεδο στο οποίο και κρατούνταν, μετά τους βομβαρδισμούς που δέχθηκε από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Κάνοντας ουσιαστική αναφορά στους αντάρτες της Συρίας που υποστηρίζονται από τον τουρκικό στρατό, η κουρδική διοίκηση ανέφερε σε ανακοίνωσή της, ότι «μισθοφόροι» επιτέθηκαν κατά της φρουράς του στρατοπέδου όπου κρατούνταν «στοιχεία του Ισλαμικού Κράτους» και άνοιξαν τις πύλες.

Διαψεύδει ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κρατούμενοι του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν συνεπεία της τουρκικής επίθεσης στην βόρεια Συρία αποτελούν «παραπληροφόρηση» που έχει ως στόχο να προκαλέσει την Δύση, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, οι πληροφορίες αυτές είναι εσφαλμένες και έχουν ως στόχο να προκαλέσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές δυνάμεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Προελαύνουν οι Τούρκοι στη Συρία - Ερντογάν: Θα πάμε μέχρι τέλους - Σκοτώσαμε 440 «τρομοκράτες»

Εικόνες φρίκης στη Συρία: Τουρκικά αεροσκάφη «θέρισαν» 26 αμάχους – Βομβάρδισαν κονβόι δημοσιογράφων