ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος: Αυτό είναι το νέο υπερόπλο των ΗΠΑ - Πότε θα είναι έτοιμο

Τρόμος: Αυτό είναι το νέο υπερόπλο των ΗΠΑ - Πότε θα είναι έτοιμο
Πηγή: US Army

Το φουτουριστικό όπλο εχει σαν κεντρική ιδέα της λειτουργείας του τον... Ήλιο!

Ένα κολοσσιαίο κανόνι πλάσματος ετοιμάζουν οι ΗΠΑ με τον αμερικανικό στρατό να είναι στο τελευταίο στάδιο ανάπτυξής του.

Το Plasma Liner Experiment είναι υπό κατασκευή στο Los Alamos National Laboratory στο Νέο Μεξικό και όπως διαρρέει ο Αμερικανικός Στρατός θα κάνει την διαφορά σε σχέση με τις άλλες παγκόσμιες υπερδυνάμεις.

Συνολικά το κανόνι πλάσματος θα αποτελείται από 36 μικρότερα όπλα, εκ των οποίων τα 18 έχουν ήδη εγκατασταθεί. Το υπερόπλο θα εκτοξεύει υπερηχητικές δέσμες ιονισμένου αερίου σε έναν κεντρικό αντιδραστήρα, ο οποίος θα πραγματοποιεί σύντηξη.

«Έχουμε διεξάγει πειράματα τα οποία είναι πολύ ενθαρρυντικά. Τα 18 πρώτα όπλα έχουν εγκατασταθεί και απομένουν άλλα τόσα, τα οποία θα εγκατασταθούν πριν το τέλος του 2020», δήλωσε ο Samuel Langendorf, ο οποίος είναι επικεφαλής της ομάδας.

Οι Αμερικανοί επιστήμονες δουλεύουν σε αυτή την ιδέα για αρκετά χρόνια ενώ χρησιμοποίησαν ως πηγή έμπνευσης τον Ήλιο, καθώς το κανόνι έχει παρόμοια λειτουργία με τον πλανήτη.

Πότε όμως θα το έχει ο Αμερικανικός Στρατός στην διάθεσή του, έτοιμο για πόλεμο; Πολύ πιο σύντομα από όσο φανταζόμαστε καθώς οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως το 2020 θα είναι διαθέσιμο!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Δραματικές εξελίξεις: Ο τουρκικός στόλος κυκλώνει Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ – Σε ετοιμότητα το Π.Ν.

Καιρός τώρα: Με μελτέμια και 30 βαθμούς η Τετάρτη - Πού και πότε θα βρέξει (pics)