ΚΟΣΜΟΣ

«Βίαιες» εκλογές φοβούνται στην Αϊτή

«Βίαιες» εκλογές φοβούνται στην Αϊτή
Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Αϊτή τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές . Τουλάχιστον δύο άνθρωποι συνελήφθησαν στην διάρκεια..

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Αϊτή τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές . Τουλάχιστον δύο άνθρωποι συνελήφθησαν στην διάρκεια διαδήλωσης στο κέντρο του Πορτ-ο-Πρενςκατά την οποία συμμετέχοντες φώναξαν συνθήματα εναντίον της απερχόμενης κυβέρνησης του προέδρου Ρενέ Πρεβάλ και έσχισαν αφίσες του υποψηφίου προέδρου του κυβερνώντος κόμματος Ζιντ Σελεστίν.


Οι διαδηλωτές καταφέρθηκαν επίσης εναντίον της Αποστολής του ΟΗΕ για την Σταθεροποίηση της Αϊτής (MINUSTAH), την οποία πολλοί κατηγορούν για την επιδημία χολέρας που έχει ξεσπάσει στη χώρα και συνεχίζει να προσβάλει χιλιάδες.

Διαδηλωτές προσπάθησαν να βάλουν φωτιά σε τουλάχιστον ένα όχημα και πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών, που έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν μερικές εκατοντάδες εξ αυτών.

Αρκετές ξένες πρεσβείες έχουν προειδοποιήσει ότι υπάρχει κίνδυνος κλιμάκωσης της βίας εν όψει των εκλογών στην χώρα της Καραϊβικής, που είναι η φτωχότερη στο δυτικό ημισφαίριο.

Οι ψηφοφόροι στην Αϊτή καλούνται στις κάλπες την Κυριακή για να αναδείξουν κοινοβούλιο και τον επόμενο πρόεδρο στη χώρα η οποία ακόμα πασχίζει να ανανήψει από τον καταστροφικό σεισμό του Ιανουαρίου, ο οποίος στοίχισε έως και 300.000 νεκρούς.

Ροή Ειδήσεων