ΚΟΣΜΟΣ

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε τις Φιλιππίνες

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε τις Φιλιππίνες
AP Photo

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (31/10), στις 09:11 τοπική ώρα, κοντά στην πόλη Νταβάο, στο νησί Μιντανάο, στις νότιες Φιλιππίνες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων (Phivolcs). Ο νέος σεισμός σημειώθηκε μόλις δύο ημέρες μετά τη δόνηση 6,6 βαθμών η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άνθρωποι.

Η αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC) δίνει το σεισμό στα 6,6 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα00 χλμ. και επίκεντρο τα 35 χλμ. δυτικά του Νταβάο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Από την πλευρά του, το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Γεωλογικής Επισκόπησης (USGS), δίνει το σεισμό στα 6,5 Ρίχτερ.

Η νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην ίδια περιοχή, ακριβώς δύο μέρες μετά το σεισμό των 6,6 Ρίχτερ που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον επτά άτομα.

Οι Φιλιππίνες βρίσκονται πάνω στον «δακτύλιο της φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου οι κινήσεις και οι συγκρούσεις τεκτονικών πλακών προκαλούν συχνά σεισμούς και έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Το 1976 σημειώθηκε αυτός που ειδικοί χαρακτηρίζουν τον φονικότερο σεισμό στην πρόσφατη ιστορία της χώρας - εκτιμάται ότι είχε στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 8.000 ανθρώπους.