ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη γέφυρα του Λονδίνου

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη γέφυρα του Λονδίνου
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Παρασκευής (29/11) στο κέντρο του Λονδίνου που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά και ο ίδιος ο δράστης

Όπως αναφέρει το πρακτορείο της οργάνωσης Amaq, η επίθεση διεξήχθη από έναν από τους μαχητές της.

Το ΙΚ δεν παρείχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Το ΙΚ πρόσθεσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε μετά την πρόσκλησή του να στοχοθετούνται χώρες που μετέχουν στον συνασπισμό ο οποίος πολεμά την τζιχαντιστική οργάνωση.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο στην παρακάτω Gallery:

Ο επικεφαλής της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας Νιλ Μπάσου ανακοίνωσε ότι από την έρευνα που διεξήχθη δεν βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία για την εμπλοκή κάποιου άλλου ατόμου στην επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η υπηρεσία διενήργησε δύο έρευνες στις περιοχές του Στάφορντσιρ και του Στόουκ-ον-Τρεντ, πόλεις της κεντρικής Αγγλίας όπου ο δράστης της επίθεσης Ουσμάν Καν φέρεται να είχε κατοικήσει.

Ο Μπάσου είπε ότι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου και πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με όσα γνωρίζει ο δράστης της επίθεσης διαμαρτυρόταν για τους όρους που επιβάλλονται μετά την αποφυλάκιση των κρατουμένων».

Το χρονικό της επίθεσης

Η βρετανική αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε την Παρασκευή έναν άνδρα που φορούσε ψεύτικο γιλέκο αυτοκτονίας, ο οποίος μαχαίρωσε θανάσιμα δύο ανθρώπους στο Λονδίνο και τραυμάτισε άλλους πέντε, πριν αναμετρηθεί με πολίτες στο έδαφος και τεθεί υπό έλεγχο πάνω στη γέφυρα.

Οι πολίτες αυτοί χαιρετίστηκαν ως «ήρωες» στη Βρετανία αντιμετωπίζοντας με γενναιότητα αυτό που οι αρχές χαρακτήρισαν τρομοκρατική επίθεση.

Ταυτοποιήθηκε το ένα από τα δύο θύματα

Ο 25χρονος Jack Merritt, συντονιστής προγράμματος του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ για την επανακοινωνικοποίηση αποφυλακισθέντων, είναι ένα από τα δύο θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης με μαχαίρι από τον 28χρονο Ουσμάν Καν στο London Bridge το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο πατέρας του Jack Merritt, σε ανάρτησή του, αποχαιρετά τον γιο του και αναφέρεται σε αυτόν ως «ένα όμορφο πνεύμα».

«Ο γιος μου Jack, που σκοτώθηκε στην επίθεση, δεν θα ήθελε ο θάνατός του να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για πιο δραστικές ποινές ή για να κρατούνται άνθρωποι άσκοπα. RIP Τζακ: ήσουν ένα όμορφο πνεύμα που πάντα έπαιρνε το μέρος αυτού που βρισκόταν στο περιθώριο. Το Κέιμπριτζ έχασε έναν περήφανο γιο και πρωταθλητή των αουτσάιντερ, αλλά κυρίως αυτών που ήταν σχεδόν χαμένοι και κατέληξαν στο σύστημα αποκατάστασης», ανέφερε ο πατέρας του.

Δείτε φωτογραφίες του στην παρακάτω Gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έκτακτη προειδοποίηση Καλλιάνου για τις επόμενες ώρες - Τι αναφέρει

Κοινωνικό μέρισμα 2019: «Κλείδωσε» - Πότε ανακοινώνεται - Αυτοί είναι οι δικαιούχοι