ΚΟΣΜΟΣ

«Χαμός» στα social media: Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ταξίδεψε στο πάτωμα ή στην πρώτη θέση;

«Χαμός» στα social media: Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ταξίδεψε στο πάτωμα ή στην πρώτη θέση;

Η 16χρονη ακτιβίστρια υπέρ του κλίματος Γκρέτα Τούνμπεργκ, το νεότερο άτομο που αναδείχθηκε ποτέ σε πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό Time, δεν μετακινείται με αεροπλάνα εξαιτίας της τεράστιας ρύπανσης που προκαλούν οι εκπομπές ρύπων και γενικά, επιλέγει να χρησιμοποιεί τα λιγότερο επιβαρυντικά στο περιβάλλον μέσα μεταφοράς.

Η Γκρέτα είχε βρεθεί στο Τορίνο, προερχόμενη από τη Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα COP25 στη Μαδρίτη και συμμετέχοντας σε μία τοπική κινητοποίηση. Θέλησε να επιστρέψει με το τρένο στη Σουηδία, μέσω Ελβετίας και Γερμανίας.

Την Κυριακή, η φωτογραφία που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, με την ίδια να κάθεται στο πάτωμα, ανάμεσα σε βαλίτσες και δίπλα στην πόρτα ενός γερμανικού τρένου υψηλής ταχύτητας (ICE), προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και έγινε viral.

«Διασχίζοντας τη Γερμανία, σε υπερπλήρη τρένα...», ήταν το αρχικό σχόλιο της 16χρονης ακτιβίστριας.

Η αντίδραση των Γερμανικών Σιδηροδρόμων

Σύμφωνα με την ελληνική έκδοση της Deutsche Welle, η εταιρεία σιδηροδρόμων DB ανέφερε, μέσω Twitter, ότι θα εργαστεί σκληρά για να βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών της. Αλλά το απόγευμα της Κυριακής ακολούθησε ένα άλλο tweet με διαφορετικό περιεχόμενο:

«Αγαπητή Γκρέτα, σε ευχαριστούμε γιατί στηρίζεις εμάς, τους σιδηροδρομικούς, στον αγώνα εναντίον της κλιματικής αλλαγής. Είμαστε χαρούμενοι που ταξίδευες μαζί μας, το Σάββατο, με το δρομολόγιο ICE 74. Και αυτό με 100% οικολογικό ρεύμα. Ακόμα πιο ωραία θα ήταν, αν είχες αναφέρει πόσο φιλικά και αξιόπιστα σε εξυπηρέτησε το προσωπικό μας στη θέση που είχες κλείσει, στην πρώτη θέση».

Εκπρόσωπος των Γερμανικών Σιδηροδρόμων δηλώνει στην εφημερίδα Die Welt ότι η νεαρή ακτιβίστρια ταξίδεψε πρώτη θέση από το Κάσελ της κεντρικής Γερμανίας μέχρι το Αμβούργο, αλλά δεν γνωρίζει αν η επίμαχη φωτογραφία βγήκε στο συγκεκριμένο τρένο.

Λίγο αργότερα ήρθε η απάντηση της Γκρέτα Τούνμπεργκ, πάντα μέσω Twitter.

Η ακτιβίστρια αφήνει να εννοηθεί ότι η φωτογραφία είχε βγει σε προηγούμενο δρομολόγιο των Γερμανικών Σιδηροδρόμων, την ίδια μέρα, με αφετηρία τη Βασιλεία της Ελβετίας και πιθανό προορισμό το Κάσελ: «Το τρένο μας από τη Βασιλεία τέθηκε εκτός λειτουργίας. Έτσι καθίσαμε στο πάτωμα σε δύο διαφορετικά τρένα. Μετά το Γκέτινγκεν βρήκα μία θέση. Αυτό φυσικά δεν είναι πρόβλημα και ποτέ δεν είπα ότι ήταν. Τα υπερπλήρη τρένα είναι πολύ θετικό σημάδι, γιατί δείχνουν ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κατά καιρούς οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι δέχονται κριτική για καθυστερήσεις και υπερπλήρεις συρμούς. Πάντως έχουν εγκαινιάσει εφαρμογές που ενημερώνουν τους επιβάτες, σε πραγματικό χρόνο, για την όποια καθυστέρηση, καθώς και για την πληρότητα των τρένων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Ετοιμάζουμε γεωτρήσεις σε Καστελόριζο και Κρήτη

Σχετικές ειδήσεις