ΚΟΣΜΟΣ

Ανυποχώρητος ο Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε στρατεύματα στη Λιβύη

Ανυποχώρητος ο Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε στρατεύματα στη Λιβύη
ASSOCIATED PRESS

Αποφασισμένος να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη εμφανίζεται ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαμηνύοντας σήμερα πως σκοπεύει να παρουσιάσει τη σχετική πρόταση στην τουρκική Εθνοσυνέλευση τον Ιανουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος επισκέφτηκε την Τετάρτη (25/12) την Τυνησία για να συζητήσει το ενδεχόμενο κατάπαυσης πυρός στη Λιβύη.

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη (26/12), όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ξεκαθάρισε πως Τουρκία και Τυνησία συμφώνησαν να στηρίξουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ-Σάρατζ.

«Μας ρωτάνε εάν σκοπεύουμε να στείλουμε στρατεύματα στη Λιβύη. Θα απαντήσω: θα πάμε όπου μας προσκαλέσουν. Το μνημόνιο επαναβεβαιώνει τη συνεργασία και τη στήριξή μας. Αυτή η συμφωνία τίθεται σε ισχύ από σήμερα. Σύντομα θα κατατεθεί αίτημα στην εθνοσυνέλευσή μας για την αποστολή στρατού στη Λιβύη. Με αυτή την εντολή θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να στηρίξουμε τη Λιβύη» είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε στελέχη του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), όπως μεταδίδει το πρακτορείο Sputnik.

«Θα μπορέσουμε έτσι να ανταποκριθούμε θετικά στην πρόσκληση της νόμιμης κυβέρνησης της Λιβύης» και να τη στηρίξουμε στρατιωτικά, πρόσθεσε ο Ερντογάν. «Θα στηρίξουμε με όλα τα μέσα την κυβέρνηση της Τρίπολης, που αντιστέκεται απέναντι σε έναν πραξικοπηματία στρατάρχη που υποστηρίζεται από αραβικές και ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στον Χαλίφα Χάφταρ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ζηνοβία: Αρκτική εισβολή από την Παρασκευή - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Ανασκόπηση 2019: Τα γεγονότα που σημάδεψαν τον πλανήτη τη χρονιά που φεύγει (pics+vids)

Σχετικές ειδήσεις