ΚΟΣΜΟΣ

Το Anadolu παραποίησε δηλώσεις Ιταλού υπουργού για τον Eastmed αλλά «κατέβασε» το δημοσίευμα

Το Anadolu παραποίησε δηλώσεις Ιταλού υπουργού για τον Eastmed αλλά «κατέβασε» το δημοσίευμα
ASSOCIATED PRESS

Μετά τις απανωτές προκλήσεις κατά της Ελλάδας, οι Τούρκοι μπαίνουν στο μάτι και της Ιταλίας με αφορμή ένα δημοσίευμα του Anadolu το οποίο και κατέβηκε γιατί παραποίησε δηλώσεις Ιταλού υπουργού για τον Eastmed.

Όλα ξεκίνησαν όταν το πρακτορείο Anadolu δημοσίευσε κείμενο στην ιστοσελίδα της στο οποίο ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο εμφανίστηκε να μην «πιστεύει στον υποθαλάσσιο αγωγό Eastmedκαι αυτός είναι ο λόγος που δεν τον υπέγραψε διαφοροποιώντας την θέση του από την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ που υπέγραψαν τη συμφωνία στις αρχές του 2020 στην Αθήνα».

Επίσης το «Anadolu» υποστήριξε πως μεταξύ άλλων ο Λουίτζι ντι Μάιο είπε πως ο υποθαλάσσιος αγωγός Eastmed«δεν είναι πιθανό να κατασκευαστεί». Το κείμενο ωστόσο δεν έμελλε να μείνει για πολύ στον αέρα.

Το «Anadolu» μετά από ιταλικές αντιδράσεις «κατέβασε» την ανάρτηση και να την ανασκεύασε με τον Ιταλό υπουργό να φαίνεται να λέει πλέον πως αναμένει να δει την βιωσιμότητα του EastMed.

Αντίδραση και από την Κύπρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αναφέρουν τα κυπριακά ΜΜΕ, Νίκος Χριστοδουλίδης επικοινώνησε με τον Ιταλό ομόλογο του και έλαβε τη ρητή διαβεβαίωση πως επρόκειτο για ψευδές δημοσίευμα. Ακολούθησε η έντονη διαμαρτυρία των Ιταλών στους Τούρκους και το διάβημα.

Εν τω μεταξύ, το θέμα είχε ήδη αναμεταδοθεί από το TRIBUNE και από την ισραηλινή ιστοσελίδα Times of Israel, προκαλώντας διπλωματικό συναγερμό και στο Ισραήλ. Ολα αυτά συμβαίνουν ενώ οι αρχές της Αιγύπτου πριν από τέσσερις ημέρες πραγματοποίησαν επιδρομή στα γραφεία του «Anadolu» στο Κάιρο και συνέλαβαν δημοσιογράφους με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Οι Τούρκοι ανταποκριτές στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα απελάθηκαν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με την εξαφάνιση 7χρονου κοριτσιού στην Αθήνα - «Προσεύχομαι στο Θεό να μου τη φέρει πίσω»

Σχετικές ειδήσεις