ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπορική εταιρεία προφέρει κούπες που... τρώγονται (pics)

Αεροπορική εταιρεία προφέρει κούπες που... τρώγονται (pics)

Ένα μεγάλο βήμα για τον περιορισμό των απορριμμάτων κατά τη διάρκεια των πτήσεων κάνει ο εθνικός αερομεταφορέας της Νέας Ζηλανδίας, η Air New Zealand με την αντικατάσταση των πλαστικών φλιτζανιών από… βρώσιμες κούπες.

Για το σκοπό αυτό, η αεροπορική εταιρεία συνεργάστηκε με την νεοζηλανδέζικη εταιρεία Twiice, η οποία κατασκευάζει βρώσιμες κούπες που όχι μόνο προστατεύουν το περιβάλλον αλλά έχουν και ωραία γεύση, από φυτικά υλικά.

Αν και η υπηρεσία προσφέρεται μέχρι στιγμής σε πειραματικό στάδιο, έχει αγκαλιαστεί από το επιβατικό κοινό και σύντομα αναμένεται να παγιωθεί.

Δείτε τις κούπες στην gallery:

Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στη χρήση μόνο βιοδιασπώμενων φλιτζανιών τόσο στα αεροσκάφη όσο και στις υπηρεσίες εδάφους της, ωστόσο τώρα προχωρά ένα βήμα παρακάτω αναζητώντας λύσεις ακόμη περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον.

Όπως δήλωσε στο CNNi η υπεύθυνη του τμήματος για την ικανοποήση των πελατών της Air New Zealand, Νίκι Κέιβ, η εταιρεία προσφέρει κάθε χρόνο περίπου 8 εκατ. κούπες καφέ στα αεροσκάφη της. Και μέχρι στιγμής η υποδοχή των βρώσιμων φλιτζανιών καφέ από τους επιβάτες της ήταν ενθουσιώδης, προσθέτει.

Η κίνηση αυτή δεν είναι η πρώτη της εταιρείας για πιο οικολογικά ταξίδια. Τον Ιούλιο του 2019 ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε την απόφασή της να σερβίρει στο εξής τα συνοδευτικά του φαγητού όπως οι σαλάτες και οι σος σε μικρά επαναχρησιμοποιούμενα μπολ αντί για ξεχωριστά πλαστικά πακέτα, όπως γινόταν στο παρελθόν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις