ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Συγκλονίζουν οι οπαδοί της Νάπολι - Δείτε τι έκαναν για να δώσουν κουράγιο

Κορονοϊός: Συγκλονίζουν οι οπαδοί της Νάπολι - Δείτε τι έκαναν για να δώσουν κουράγιο
AP PHOTOS

Κορονoϊός: Δύσκολες ώρες περνάει η Ιταλία με τους νεκρούς να ανέρχονται σε 1.266 -  Οι κάτοικοι στη Νάπολη προσπάθησαν να δώσουν δύναμη στην τοπική ομάδα, έστω και μόνο με τη φωνή τους, από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ιταλία ανέρχεται πλέον σε 1.266, σε μια αύξηση 250 θανάτων από τον τελευταίο απολογισμό χθες (1.016).

Οι κάτοικοι σε όλη τη χώρα παραμένουν στα σπίτια τους σε καραντίνα, ωστόσο στη Νάπολη κάποιοι βρήκαν κάτι να τους δίνει δύναμη και να τους κάνει να ξεχαστούν έστω για λίγο.

Οι οπαδοί της Νάπολι, που φυσικά δεν μπορούν να βρεθούν στο «Σαν Πάολο» και να χειροκροτήσουν την αγαπημένη τους ομάδα, έκαναν το «χρέος» τους από τα μπαλκόνια τους!

Συγκεκριμένα άρχισαν να τραγουδούν σε μία γειτονιά ένα από τα πιο διάσημα συνθήματα της ομάδας, του οποίου οι στίχοι λένε «Άνθρωποι σαν εμάς δεν τα παρατούν ποτέ», θέλοντας να εμψυχώσουν τους γείτονές τους.

Δείτε το συγκινητικό video:

«Εφιάλτης» δίχως τέλος στην Ιταλία - 250 νέοι θάνατοι μέσα σε ένα 24ωρο

Η ιταλική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβάλει έως το φθινόπωρο τις περιφερειακές εκλογές σε έξι περιοχές, με πληθυσμό περίπου 20 εκατ., που θεωρητικά επρόκειτο να διεξαχθούν στα τέλη Μαΐου, λόγω του κορονοϊού.

Οι επικείμενες περιφερειακές εκλογές αφορούσαν την Τοσκάνη, τη Μάρκε, την Απουλήια, την Καμπανία, το Βένετο και τη Λιγουρία. Μέχρι στιγμής καμία ημερομηνία δεν έχει εξετασθεί για την προοπτική διεξαγωγής των εκλογών αυτών.

«Είναι δύσκολο να εγγυηθούμε την κανονική και ενιαία διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας στο σύνολο της εθνικής επικράτειας», εκτιμά η κυβέρνηση σύμφωνα με το προσχέδιο νομοθετικού διατάγματος, το οποίο ενδέχεται να κυρωθεί εντός του Σαββατοκύριακου, μεταδίδει το πρακτορείο AGI.

Tην ίδια πληροφορία αναπαράγει και η εφημερίδα La Repubblica, η οποία επιπλέον τονίζει πως το σχεδιαζόμενο για τις 29 Μαρτίου δημοψήφισμα για τη μείωση του αριθμού των κοινοβουλευτικών εδρών ήδη έχει αναβληθεί για μία ημερομηνία περί τα τέλη Μαΐου, η οποία επίσης μπορεί να επανεξεταστεί αναλόγως της κατάστασης. «Είναι πολύ πιθανόν με βάση το που βρισκόμαστε το δημοψήφισμα να διεξαχθεί το 2021», εκτιμά η εφημερίδα.

Η μικρή περιφέρεια της Βαλ ντ' Αόστα, στη μεθόριο με τη Γαλλία, που επρόκειτο να διεξαγάγει τις εκλογές στις 19 Απριλίου, τις μετέθεσε για τις 10 Μαΐου, μία ημερομηνία που επίσης μπορεί να αλλάξει δεδομένης της έξαρσης της επιδημίας στη χώρα.

Οι δημοτικές εκλογές, που αφορούν περίπου τους 1.000 από τους 8.000 δήμους της χώρας, θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα την ίδια τύχη, εκτιμούν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 190 τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα - 5 εξ αυτών σε σοβαρή κατάσταση

Κοροναϊός: Μεγάλη προσοχή - Έτσι θα «σκοτώσετε» τον ιό (pics)

Κοροναϊός: «Βόμβα» από Έλληνα επιστήμονα για την θνησιμότητα του ιού

Σχετικές ειδήσεις