ΚΟΣΜΟΣ

Κερδίζει έδαφος στις δημοσκοπήσεις ο Σαρκοζί

Κερδίζει έδαφος στις δημοσκοπήσεις ο Σαρκοζί

Σημαντική αύξηση των ποσοστών του στις δημοσκοπήσεις παρουσιάζει ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έναντι του σοσιαλιστή αντιπάλου του στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές Φρανσουά Ολάντ.

Η σφυγμομέτρηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία OpinionWay και την Fiducial δείχνει πως ο Ολάντ θα επικρατούσε του Σαρκοζί στον β' γύρο με ποσοστό 55 έναντι 45%.

Οι Σαρκοζί και Ολάντ φέρονται ως οι πιθανότεροι να επικρατήσουν στον πρώτο γύρο της 22ας Απριλίου, με 25 και 27% αντίστοιχα και να περάσουν στην τελική αναμέτρηση του Μαΐου.

Η προσπάθειες του Σαρκοζί να παρουσιάσει τον εαυτό του ως τον μόνον ικανό κι έμπειρο πολιτικό που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, φαίνεται πως έχουν κερδίσει μεγάλο ποσοστό Γάλλων ψηφοφόρων.

Η ακροδεξιά υποψήφιος Μαρί Λεπέν εμφανίζεται να κατατάσσεται στην Τρίτη θέση με 17%, ποσοστό κατά 1% υψηλότερο από τα επίπεδα του Δεκεμβρίου, ενώ αμέσως μετά έπεται ο κεντρώος υποψήφιος Φρανσουά Μπαϊρού με 15%.

Σε σφυγμομέτρηση που πραγματοποίησε η εφημερίδα Λε Μοντ, το ένα τρίτο των ψηφοφόρων εμφανίζεται να συμφωνεί με τις προτάσεις του ακροδεξιού κόμματος της Λε Πεν, του "Εθνικού Μετώπου", που διακηρύττει την έξοδο από την ευρωζώνη και την εφαρμογή προστατευτικής πολιτικής για να ενισχυθεί η γαλλική βιομηχανία.