ΚΟΣΜΟΣ

Κορoνοϊός Ιταλία: Ερευνητές νοσοκομείου απομόνωσαν και «φωτογράφισαν» τον ιό (pics)

Κορoνοϊός Ιταλία: Ερευνητές νοσοκομείου απομόνωσαν και «φωτογράφισαν» τον ιό (pics)
Pixabay

Τις πρώτες φωτογραφίες του κορονοϊού, από κρούσματα της Λομβαρδίας, έδωσε στη δημοσιότητα το κρατικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο Sacco του Μιλάνου.

Η ομάδα ερευνητών του εργαστηρίου, σε συνεργασία με το τμήμα ανατομικής παθολογίας του νοσοκομείου, κατάφερε να απομονώσει τον ιό SARS-CoV-2 και να τον «φωτογραφίσει» μέσω ηλεκτρονικού μικροσκοπίου.

Συγκεκριμένα, η πρώτη φωτογραφία, που έχει μεγέθυνση 30000Χ «παρουσιάζει τα ιικά σωματίδια του Sars-CoV-2 να είναι προσαρτημένα στις επιφανειακές μεμβράνες και στο εσωτερικό κυττάρου».

Ο συνδυασμός δύο άλλων φωτογραφιών σε διαφορετικές μεγεθύνσεις (50000Χ και 140000Χ) δείχνει τα ιικά σωματίδια με την τυπική τους δομή, που χαρακτηρίζεται από την «κορόνα» γλυκοπρωτεϊνών.

Δείτε τις φωτογραφίες στη Gallery:

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία την Πέμπτη (02/04) είναι 115.242. Οι νεκροί έφτασαν τους 13.915. Παράλληλα, 18.278 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 760 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.668 νέα κρούσματα. Παράλληλα, 1.431 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 46.065 και οι νεκροί 7.960. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 15.333 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1. 811. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 10.111, με 532 νεκρούς.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού σημειώνει ελαφρά αύξηση. Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται, επίσης, αφού το προηγούμενο εικοσιτετράωρο οι ασθενείς που είχαν χάσει την ζωή τους ήταν 727. Οι ιταλικές αρχές ελπίζουν ότι με την αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, πιθανώς την ερχόμενη εβδομάδα, θα πρέπει να αρχίσει να περιορίζεται αισθητά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τα δύο βασικά συμπτώματα που έχουν σχεδόν όλοι

Με πληροφορίες από: ilmessaggero, La repubblica