ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός – Τραγωδία δίχως τέλος στη Γαλλία: 1.053 νεκροί σε 24 ώρες -«Θερίζει» τα γηροκομεία ο ιός

Κορονοϊός – Τραγωδία δίχως τέλος στη Γαλλία: 1.053 νεκροί σε 24 ώρες -«Θερίζει» τα γηροκομεία ο ιός
AP PHOTOS

 Κορονοϊός: Δεν έχει τέλος η μακάβρια λίστα…

Ραγδαία αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες, ο αριθμός των νεκρών στη Γαλλία από τον Covid 19.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας στα θύματα του ιού που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο προστίθενται και οι ηλικιωμένοι που έχασαν τη ζωή της στα γηροκομεία.

Επισήμως, λοιπόν οι γαλλικές Αρχές δίνουν 441 νέους θανάτους από τον κορονοϊό στα νοσοκομεία της χώρας αλλά ο συνολικός απολογισμός αγγίζει πλέον τους 1.053 νεκρούς.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Νέο σύμπτωμα του φονικού ιού - Αν το παρουσιάσετε ειδοποιήστε τον γιατρό σας

Κορονοϊός: Αυτή είναι η χώρα που θα πλήξει τελευταία ο ιός (pics)

Κορονοϊός: Δείτε τι «παράξενο» συνέβη στην Ελλάδα μετά τα μέτρα

Παγκόσμιος τρόμος από τους 60.000 νεκρούς

Συνολικά, έχουν καταγραφεί 60.457 θάνατοι, εκ των οποίων 44.132 στην Ευρώπη, την πλέον πληγείσα ήπειρο, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που συνέταξε το Γαλλικό Πρακτορείο βάσει επίσημων πηγών σήμερα στις 16.30 ώρα Ελλάδος.

Ένα πεντάχρονο παιδί περιλαμβάνεται στα τελευταία θύματα στη Βρετανία, γεγονός που υπενθυμίζει ότι η ασθένεια δεν σκοτώνει μόνο τους ηλικιωμένους ή όσους έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Με 14.681 θανάτους, η Ιταλία είναι η χώρα που μετρά τους περισσότερους νεκρούς στον κόσμο, ακολουθεί η Ισπανία (11.744), οι Ηνωμένες Πολιτείες (7.159), η Γαλλία (6.507) και η Βρετανία (4.313).

Από τότε που ξέσπασε η πανδημία του Covid-19, περισσότερο από ένα εκατομμύριο κρούσματα έχουν καταγραφεί επίσημα παγκοσμίως, τα περισσότερο από τα μισά στην Ευρώπη. Ωστόσο, ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων αντανακλά μόνο ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού των μολύνσεων, καθώς πολλές χώρες κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις μόνο στις περιπτώσεις που χρήζουν νοσοκομειακής νοσηλείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός Ελλάδα: Αυτά είναι τα 10 νέα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση

Σχετικές ειδήσεις