ΚΟΣΜΟΣ

Η εκδίκηση της φύσης

Η εκδίκηση της φύσης

Αύξηση - ρεκόρ κατέγραψαν οι φυσικές καταστροφές το 2011


Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες

xionia2

Τον περασμένο Φεβρουάριο οι Αμερικανοί παρατήρησαν με δέος τις καταστροφές που προκλήθηκαν από το χιόνι στο βόρειο τμήμα της χώρας τους.

zeug3

Το Christchurch, η τρίτη σε μέγεθος πόλη στη Νέα Ζηλανδία, επλήγη από σεισμό μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Όπου 180 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

ploio4

Στις 11 Μαρτίου ένας καταστροφικός σεισμός και έπειτα ένα τσουνάμι συγκλόνισαν την Ιαπωνία. Χάθηκαν 15.000 άνθρωποι.

aidia5

Εκατομμύρια άνθρωποι στο Κέρας της Αφρικής επλήγησαν από την ξηρασία. Χιλιάδες έχασαν τη ζωή τους ενώ οι επιστήμονες μιλούν για επιδείνωση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

tyfvnas6

Την περασμένη άνοιξη μια σειρά από τυφώνες έπληξαν τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι .

mousv7

Πάνω από δυο εκατομμύρια Ινδοί εγκατέλειψαν τον τόπο τους εξαιτίας των ισχυρών μουσώνων ενώ χιλιάδες έχασαν τη ζωή τους.

fhkk8

Τον περασμένο Αύγουστο οι ΗΠΑ επλήγησαν ακόμα μια φορά από μια μεγάλη καταστροφή. Αυτή τη φορά από τρομερή ξηρασία στο νότιο τμήμα της χώρας.

anemo9

Το Φένιξ στην Αριζόνα επλήγη τον περασμένο Αύγουστο επίσης πολλές φορές από αμμοθύελλες.

irene10

O τυφώνας Irene έπληξε στις 28 Αυγούστου τη Νέα Υόρκη και για πρώτη φορά στην ιστορία έκλεισε το μετρό.

plhh11

Τον περασμένο Οκτώβριο η Ταϊλάνδη επλήγη από μεγάλες πλημμύρες. Τα δυο τρίτα της χώρας βυθίστηκαν στο νερό, ενώ ολόκληρα χωριά και δρόμοι αφανίστηκαν.

kataigides12

Στις 17 Δεκεμβρίου έβρεξε με τέτοια ένταση στις Φιλιππίνες, που μέσα σε δώδεκα ώρες ἐριξε τόσο νερό όσο δεν ρίχνει μέσα σε έναν ολόκληρο μήνα. Ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 1500.